• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dİğer Sayfalardaki Verilerin Toplanıp Anasayfaya Aktarılması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan manly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 Türkçe
Göndermiş olduğum dosyanın TOPLAM sayfasında formun aynısından diğer sayfalarda da birebir aynı olan form bulunuyor. Sizden isteğim HESAPLAT butonuna tıkladığımda tüm sayfalardaki formların üzerindeki Turkuaz renkteki işlem postaların karşısındaki SARI renktesi HAZIRLIK ve İMALAT sürelerin toplamının TOPLAM sayfasındaki formun ilgili hücresine eklenmesini istiyorum.

NOT: Örnek dosyada 3 sayfa ekli bu sayfalar 100 lerce olabilir. Diğer dosyalar eklendikçe hepsinin toplanıp aktarılması gerekiyor.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum...

İllaki makro olacak diye bir talebiniz yok ise;
Örnek "Toplam" Sayfasındaki "C16" hücresine aşağıdaki formülü uygulayın!
Kod:
=TOPLAM('[COLOR="Red"]ilksayfaadı[/COLOR]:[COLOR="Red"]sonsayfaadı[/COLOR]'!C16)
Böylece aralıktaki tüm sayfaların "C16" hücreleri toplanır.
İşinize yarar umarım.

Sayfalar sabit değil ileride sayfa sayısı artacak 100-150 adeti bulabilir.. Makro olursa da sevinirim.

Sayfa sayısı ne kadar artarsa artısın bu formül ilksayfa ile sonsayfa tanımlandıktan sonra her dem çalışır, yine de siz bilirsiniz, illaki makrolu bir çözüm üretilecektir.
Kolay gelsin...

Gönderdiğim dosya üzerinde formülü dener misiniz?

Teşekkür ederim ellerinize sağlık...

Merhaba.

Alternatif olsun.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B]Sub TOPARLA()[/B]
Set t = Sheets("TOPLAM")
Application.Calculation = xlCalculationManual: Application.ScreenUpdating = False
t.Range("C16:D29, G16:H29, K16:L29, C36:D49, G36:H49, K36:L49").ClearContents
For sat = 16 To 49
If sat = 30 Then sat = 36
    For sut = 3 To 12
    If sut = 5 Or sut = 9 Then sut = sut + 2
        For s = 1 To Sheets.Count
            If Sheets(s).Name <> "ANASAYFA" And Sheets(s).Name <> "TOPLAM" Then
                t.Cells(sat, sut) = t.Cells(sat, sut) + Sheets(s).Cells(sat, sut)
            End If
        Next: Next: Next
Application.Calculation = xlCalculationAutomatic: Application.ScreenUpdating = True
MsgBox "İşlem Tamamlandı..."
[B]End Sub[/B][/FONT]

Ömer hocam eline sağlık, arşivime güzel ve değişik bir kod daha ekledim sayenizde.

Ömer hocam teşekkürler... Ellerinize sağlık...

Ömer hocam dosyamda veriler TOPLAM sayfasına aktarılıyor. Ben formül ile ANASAYFA ya formülle bağlantı yapmıştım. Bu makroyu TOPLAM sayfasını devre dışı bırakıp, direkt ANASAYFA ya verileri aktarabilir miyiz?

Ekli dosyalar

Ömer hocam yardımlarınızı bekliyorum...

Geri