Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar. Forum kirliliği olmasın diye buraya yazıyorum. Eğer yeni bir başlık konusuysa özür dilerim.
Excel'de bir hesap makinası yapmaya çalışıyorum. bu hesap makinası sayfa1'e girilen diktörtgenler prizması kutuların ebatlarını tanımlayıp sayfa2'de yüzey ve hacim hesabının otomatik olarak yapılmasını gerektiriyor. sayfa1'e a sütununa kutu tipleri, yanındaki b,c ve d sütunlarına ebatları giriyorum. sayfa2'de a sütununda belli hücrelere açılır menü tanımlamak istiyorum ve bu sayfadaki b sütununa yüzey alanını c sütununa hacmini çıkartmak istiyorum.
Sayfa1'deki a1,b1,c1,d1,a2,b2,c2,d2 hücreleri tanımlı olsun. sayfa2'de ben a5 hücresini açılır menü olarak tanımlamak ve 1.sayfadaki a1,a2 hücrelerinin seçenek olarak çıkmasını ve seçim sonrasında da otomatik olarak seçime göre sayfa1'deki b1,c1,d1 ya da b2,c2,d2 hücreleri sayfa2'de b5 hücresine tanımlanacak formül ile işlenip tek bir sonuç olarak yazılsın. 2.sayfadaki a5 hücresindeki seçime göre 1.sayfadaki farklı bir formül ile c5 hücresine sonuç olarak çıksın.
Biraz karışık, anlaşılmayan yer varsa lütfen sorun. Dosya eklenebiliyormuş, şu an müsait değilim, ilk fırsatta çalıştığım dosyayı da ekleyeceğim. Teşekkür ederim şimdiden.
arkadaşlar daha önce yardımcı olduğunuz tabloda bir yardım daha rica ediyorum I4 hücresindeki formüle ile ve olarak G4 değer P ise pompa sayfasındaki iskontayı yapıcak.şimdiden teşekkür ederim.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.