• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Diğer Sayfadan Veri Almak

Excel Vers. ve Dili
türkçe
2003
İyi günler
1-Ekteki örnek dosya da Dikili tablo ve Hacimler diye 2 adet sayfa var.Benim yapmak istediğim Dikili tablodaki C sütünundan ağaç cinsini (c15:c39) ve D sutunundan ise (d15:d39) ağacın çapını seçtiğim zaman ilgili verilerin karşılığı hacimler sayfasından alınarak örnekteki gibi dikili tabloya getirilmesidir.
2-Yine dikili tablo sayfasında (c40:c44) hücreleri arasından ilgili ağaç cinsini seçtiğimde o ağaç cinsine göre örnekteki gibi toplamların alınmasıdır.
Yardımlarınızı bekliyorum.Saygılar

Ekli dosyalar

selam,

eki inceleyiniz...

kolay gelsin....

Son düzenleme:
Sayın Sakman bey çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık tam istediğim şekilde çalışıyor.Sizden rica etsem yine aynı dosyaya toplam kısmında ağaç cinslerine göre e,g-ı,k hücrelerinde sarı renkli alanlara adet toplamını ve F,H,J,L hücrelerindeki yeşil renkli alanlara ise m³ leri toplatabilirmiyiz ?

Ekli dosyalar

selam

eki inceleyiniz...

kolay gelsin..

Son düzenleme:
slm bu tabloda bulunana toplam 25 olan sayıyı 1000 yada 2000 tane ağaç sayısına çıkarabilirmiyiz? tablonun büyüklüğünü?

selam sayın ergavs,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim sağolun ama sizden bir ricam daha olacak ben Orman İşletmesinde çalışıyorum 25 e kadar olan sayıyı tablo şeklinde çerçeve içine alarak yapabilirmiyiz ?

selam,
sorunuzu tam anlayamadım. 25 den sonraki satırlar ne olacak? Yoksa her 25 satır yazıcıdan bir sayfa olarak mı çıkacak? Bu durumda 2000 satır var ve 16 sayfa yapar...Yani tam olarak ne isteniyor?
kolay gelsin...

iyi akşamlar sayın sakman çok sağolun en son hacim 82 ye kadar benim çalıştığım yerde hacimler 100 e kadar çıkıyor ben size hacimleri göndersem ona göre hacimler kısmındaki ağaç hacimlerini ayarlayabilirmiyiz?

selam ,
bilgilerinizi gönderin , inceleyelim...
Ama az önceki mesajımdaki sorulara da cevap verirseniz onlara da bakabilirim...
kolay gelsin...

34q2z4p.jpg

Merhaba benim hacim tablomdaki ağaçlar isimleri farklı başta onlar değişecek birde orta çapı mesela 10 14 18 22 26 diye gidiyor ama 10 orta çapı ile 14 orta çapı arasında kalan ağacın orta çapı mesela 11 12 13 olsun ağacın bu hacimleri orta çapını 10 hacmine göre değilde bir üsteki olan 14 orta çapındaki hacimi yazıyoruz biz mesela ağaç 52 kuturunda olsun biz bunun hacmini yazarken 54 de bulunan hacim karşılığını yazıyoruz anlayacağınız 50 den sonraki 51 52 53 ü 54 de bulunan hacimi yazıyoruz Teşekkürler İnşallah anlatabilmişimdirBirde sonda 98 den büyük olan orta çaplar 98 e göre yazılıyor örnek 110 olan orta çap 98 deki orta çap yazılıyor

Son düzenleme:
98 den büyük olan orta çaplar 98 e denk gelen orta çapa yazılıyor

Son düzenleme:
selam,
gönderilen bilgilerden hareketle ekteki dosya hazırlanmıştır..
İnceleyiniz... geri dönüş yaparsanız ,eksiklikleri de düzeltebiliriz..
kolay gelsin...

Son düzenleme:
Sayın Sakman Çok Teşekkür Ederim Elleriniz dert görmesin ama çap sınıflarına göre hacim kısmına V kısmı olmayacak V kısmında olan hacimlerde IV kısmına yazılacak V kısmını kaldırmamız lazım 90 dan sonra olan hacimlerde IV kısmına eklenecek şekilde olabilirmi.V kısmı kaldırılacak birde benim I .hacim (8 18) arasındaki orta çaplar II.hacim (20-34) orta çapı arasında III.çap grubu(36 - 50) IV.grubu 51 ve üstündeki orta çaplar arasında olacak.Birde bu dikilinin toplamlarını 1 le 9 arasında yer alan işletmesi şefliği serisinin yazdığı kısmın tamamını 10 la 18 satırları arasında kalan damgalanan dikili ağacın denen bölümün tamamını yukarı alarak yerlerini değiştirebilirmiyiz?
35l7okg.jpg
[/IMG]

Son düzenleme:
selam,
diğer istenileni de deneseydiniz , eminim ki onu da becerecektiniz..
Kolay gelsin.. eki incleyiniz..

Son düzenleme:
hangi çap grubunda kaç adet ağaç var ve bu çap kademelerindeki ağaçların hacm.toplamı

Sayın sakman tekrar merhaba yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler sizden bir ricam daha olacak bu oluşturduğumuza ek olarak bu çıkardığımız dikili ağaç beyanını birde 4 li çap grubu dediğimiz çap grupları var biz buradan tekrardan çap grupları oluşturcağız şimdiki oluşturacağımız çap grubu şekli ben örnek olsun diye dikilinin yanına kopyalayıp yapıştırdım onu yeni bir excel sayfasında Tablo hacim'in yanına yapabilirmisiniz?

Ekli dosyalar

Sayın sakman ben size daha sağlıklı bir orta çap hacim tablosu göndereceğim ona göre yapalım ben size yarın yazarım kısmetse

Çap kademelerindeki ağaçların toplamı ve ve hacimlerin toplamı

Sayın sakman iyi günler yardımlarınız için çok Teşekkür ederim ben tabloyu örnek olarak hazırladım ama formülleri girilmemiş şekilde sayfa 1 Dikili Tablo (dikili tablodaki formülleride baştan yapmamız gerekiyor) Sayfa 2 Tablo hacim 3.sayfada ise Çap kademesi olarak adlandırdım en son sayfa 3 te hangi çapta kaç adet ağaç ve o çap grubundaki ağaçların toplam hacimlerinin toplamlarını yapmamız gerekiyor iyi günler...

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
selam,
eki inceleyiniz..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Geri