• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

diğer sayfadan veri alma ve bulunan verinin en yakin alttaki hücrelerden metnide bul

Excel Vers. ve Dili
excel 360 TR 64bit
merhaba L ve V sütnununda olan satırındaki veriyi diğer tarih sayfalarında aratıp oradaki veriyi (W,X,Y,Z,) satırının hücrelerine formülle alıyorum.ancak arattığım ismin bulunduğu koşunun hemen altındaki "SON 800 ile başlayan yazan hücreyi panodaki ilgili ismin AB hücreine artı o koşunun 1. sinin derecesinide AA hücresine almak istiyorum.bunu nasıl ilave formülle yapabilirim..

Ekli dosyalar

Merhaba;
Bazı yardımcı sütunlarla ekteki gibi olabilir.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Bazı yardımcı sütunlarla ekteki gibi olabilir.
İnceleyin.
İyi çalışmalar.

merhaba V sütunundaki girdiğim isimler veri tabanındaki isimlerle aynı olmasına rağmen bazısını okuyor bazısını okumuyor bu fark nereden kaynaklanıyor acaba

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olarak aşağıdaki formülleri deneyiniz.

AA2 hücresine; (DİZİ FORMÜL)
Kod:
=DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!D"&MAK(EĞER(DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!A1:A"&KAÇINCI(V2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!$B$1:$B$1000");0))=1;SATIR(DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!A1:A"&KAÇINCI(V2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!$B$1:$B$1000");0))))))

AB2;
Kod:
=DÜŞEYARA("SON 800*";DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!A"&KAÇINCI(V2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!$B$1:$B$1000");0)&":A1000");1;0)

İlgili tarih sayfasında aynı isimden birden fazla varsa formüller doğru sonuç üretmez.

herkese merhaba...ekte bir dosya paylaşıyorum. yapmak istediğim.
a sayfasına kayıt girdiğimde kayıt bilgileri sayfasına en son girdiğim bilgileri alması, ama burada işimin püf noktası mesala a22 satırına veri girdiğimde kayıt sayfasına a22 satırındaki verileri alması mesala c sütünu boşsa bir önceki satırındaki veri almasın. bir başka deyişle koşullu veri aktarmak istiyoru. a22 satırındaki verileri aktarsın sonra a23 satırına veri girdiğimde o satırdaki verileri aktarsın. umarım isteğimi anlatabilmişimdir. yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim. formül şöyle : a sayfasındaki a2ile a1000 arasına bak son eklenen a22 satırındaki verileri kayıt sayfasına al

Ekli dosyalar

Merhaba,

Alternatif olarak aşağıdaki formülleri deneyiniz.

AA2 hücresine; (DİZİ FORMÜL)
Kod:
=DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!D"&MAK(EĞER(DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!A1:A"&KAÇINCI(V2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!$B$1:$B$1000");0))=1;SATIR(DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!A1:A"&KAÇINCI(V2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!$B$1:$B$1000");0))))))

AB2;
Kod:
=DÜŞEYARA("SON 800*";DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!A"&KAÇINCI(V2;DOLAYLI("'"&METNEÇEVİR($L2;"gg.aa.yyyy")&"'!$B$1:$B$1000");0)&":A1000");1;0)

İlgili tarih sayfasında aynı isimden birden fazla varsa formüller doğru sonuç üretmez.

merhaba hocam verdiğiniz kodu uygulamaya çalıştım.AA2 dizi formülünde sonucu göremedim. AB2 gayet iyi..dizin verdiğiniz desteksiz sütünla işimi çok kolaylıyacak şayet halledersem?

Ekli dosyalar

Dizi formüller hücreye yazıldıktan sonra hücreyi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarına basarak terk etmeniz gerekir. Aksi halde doğru sonuç üretmez.

eline koluna sağlık birşey daha öğrendim sayenizde

Geri