• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Diğer sayfadan çoklu bilgi çekme

Excel Vers. ve Dili
excel xp
Ekteti dosyada "tabela" sayfasının A sütünunda bir hücreye malzemenin adını girdiğimde "liste" sayfasından o malzemeye ait bilgileri çekmesini istiyorum. Malzeme listesi çok uzun. Yaklaşık 100 tane. Bunu yapabileceğim bir makroyu paylaşır mısınız?

Ekli dosyalar

Ekteti dosyada "tabela" sayfasının A sütünunda bir hücreye malzemenin adını girdiğimde "liste" sayfasından o malzemeye ait bilgileri çekmesini istiyorum. Malzeme listesi çok uzun. Yaklaşık 100 tane. Bunu yapabileceğim bir makroyu paylaşır mısınız?

merhaba
D3 hücresine
Kod:
=EĞER($A3="";"";DÜŞEYARA($A3;liste!$A$2:$C$65536;2;0))
G3 hücresine
Kod:
=EĞER($A3="";"";DÜŞEYARA($A3;liste!$A$2:$C$65536;3;0))
bu formülleri yazın ve aşağıya doğru çoğaltın

İhsan hocam
Bende makro ile yapılmış dosyayı ekliyorum.

Ekli dosyalar

İhsan hocam

Makronu kendi çalışmama taşıyamadım. Dosyanın tamamını gönderiyorum. Bu dosyaya da makroyu uygulayabilir misin? Bir de bunun nasıl yapıldığını biraz açıklarsan sevinirim.

Ekli dosyalar

Makronu kendi çalışmama taşıyamadım. Dosyanın tamamını gönderiyorum. Bu dosyaya da makroyu uygulayabilir misin? Bir de bunun nasıl yapıldığını biraz açıklarsan sevinirim.

merhaba
alt+f11 tuş kombinasyonu ile kitabın kod bölümüne geçin sol tarafta bulunan thisworkbook bölümüne
Kod:
Option Explicit
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If ActiveSheet.Name <> "liste" Then
If Intersect(Target, Range("A23:A42")) Is Nothing Then Exit Sub
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("liste").Range("A2:A65536"), _
Target.Value) > 0 Then
Cells(Target.Row, "E") = WorksheetFunction.VLookup(Target, Sheets("liste"). _
Range("A2:C65536"), 2, 0)
Cells(Target.Row, "H") = WorksheetFunction.VLookup(Target, Sheets("liste"). _
Range("A2:C65536"), 3, 0)
End If
End If
End Sub
bu kodu kopyalayın ve deneyin.
Not : liste sayfasının dışındaki tüm sayfaların A23:A42 aralığına veri girdikçe otomatik fiyat ve diğer bilgiler gelecektir.

Sevgili Kuman ve İhsan Tank;
Sorularıma kısa süre içerisinde cevap yazıp destek olduğunuz için çok teşekkür ederim.
Ancak çalışmam ile ilgili bir sorum daha olacak.

5. gönderideki TABELA.xls adlı çalışmamın liste sayfasına Ambara Giriş Yapılan Miktar ve Ambarda Kalan Miktar olmak üzere 2 sütün daha eklesem diğer tb1-tb31 sayfalarında yazılan malzemelerin miktarlarını toplayıp bu toplamı liste sayfasındaki Ambara Giriş Yapılan Miktar kısmından düşerek Ambarda Kalan Miktar sütünuna ilgili malzemeye ait satıra yazması mümkün müdür?
Galiba çok uzun bir soru oldu ve bu sefer çok şey istedim. Acaba bunuda yapabilir miyiz? eğer olursa büyük bir yükten kurtulmuş olacağım.

tb1-tb31 arasındaki sayfalara ek yapacak mısınız
tb1-tb31 arasındaki sayfalara verileri karışık mı gireceksiniz.

sorularıma yanıt verirseniz dosyanızı istediğiniz şekilde güncelleyin. içerisine biraz giriş yapın ve ekleyin. yardımcı olmaya çalışalım olmaz mı_?

sorularıma yanıt verirseniz dosyanızı istediğiniz şekilde güncelleyin. içerisine biraz giriş yapın ve ekleyin. yardımcı olmaya çalışalım olmaz mı_?

tb1-tb31 sayfalarına ek yapılmayacak. Ayın her bir günü için bir sayafa olacak şekilde 31 sayfa hazırladım. Çalışılan gün sayısına göre veri girişi yapılmayan sayfa olabilir ama 32. sayfa olmayacak.

tb sayfalarında veriler karışık olarak girilecek. Dosyayı tekrar gönderdim. tb1-tb3 sayfalarına örnek giriş yaptım.

Ekli dosyalar

tb1-tb31 sayfalarına ek yapılmayacak. Ayın her bir günü için bir sayafa olacak şekilde 31 sayfa hazırladım. Çalışılan gün sayısına göre veri girişi yapılmayan sayfa olabilir ama 32. sayfa olmayacak.

tb sayfalarında veriler karışık olarak girilecek. Dosyayı tekrar gönderdim. tb1-tb3 sayfalarına örnek giriş yaptım.

eki inceler misiniz
biraz yavaş bir kod oldu ama

Ekli dosyalar

Değerli arkadaşlar;
Biraz kafa yorunca çözemediğim sorunları da çözdüm. Çok teşekkür ederim.

Merhaba arkadaşlar benim bir sorum olacaktı bu başlık altından indirdiğim tabela 1 adlı makrolu dosyadaki çalışmada bir sorunum var sorunu resimde anlattım çözebilirseniz minnettar kalırım.. makronun kodu

Option Explicit

Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim S1 As Worksheet, S2 As Worksheet, BUL As Range

On Error GoTo Son
If Intersect(Target, Range("A3:A22")) Is Nothing Then Exit Sub

Set S1 = Sheets("tabela")
Set S2 = Sheets("liste")

If Target <> "" Then
Set BUL = S2.Range("A:A").Find(Target, LookAt:=xlWhole)
If Not BUL Is Nothing Then
Cells(Target.Row, "D") = BUL.Offset(0, 1)
Cells(Target.Row, "G") = BUL.Offset(0, 2)
End If
Else
Cells(Target.Row, "D") = ""
Cells(Target.Row, "G") = ""
End If

Son:
Set S1 = Nothing
Set S2 = Nothing
End Sub

Sorunum

Ctrl+D ile kopyalamayacaksın. Orada A sütünu aynı sayfadaki M sütunundan verileri çekiyor. A3e tırnak ile veri girişi yapnız. D ve G sütünundaki hücreleri veriler geldi. Aynı şekilde A4 içinde tırnak vasıtasıyla veri girişi yapmanız gerekiyor.

Ctrl+D ile kopyalamayacaksın. Orada A sütünu aynı sayfadaki M sütunundan verileri çekiyor. A3e tırnak ile veri girişi yapnız. D ve G sütünundaki hücreleri veriler geldi. Aynı şekilde A4 içinde tırnak vasıtasıyla veri girişi yapmanız gerekiyor.

kardeş cevap verdiğin için teşekkür ederim ama anlamadım ben dediğini.. ctrl+d ile ile kopyalama yapamayacakmıyım şimdi ben ...

Buradaki çalışmayı acces programı ile yeniden oluşturabilir miyiz?

İhsan hocam

merhaba arkaşlar bi sorum olacaktı bu ekte verilen makrolu dosyada 2. bir sayfa oluşturup ondanda bilgiler çekmek istesem kodu nasıl düzenleyebilirim?
yani liste sayfası gibi bir başka sayfa oluşturup ondan da çoklu bilgi çekmek isitiyorum umarım anlatabilmişimdir.

Emeğinize sağlık, benimde işimi görecek bu kodlar. Bir fiyat teklif formu hazırlamaya çalışıyorum.
Teşekkürler.

Veri aktarımı

Hocam hayırlı günler size bir sorum olacaktı. Excelle ilgili olarak döviz kuru üzerine bir çalışma yapmaktayız. Farklı farklı tarihlerdeki döviz kuru bize lazım bunları internetten bulup excel dosyasına attık bu aşamadan sonra bizim için önemli olan şu dosyayı ekli dosya olarak göndermek istedim ama ekle butonunu bulmadım bende kaba taslak olarak aşağıda belirtmek istedim.

Excelde birinci sayfada iki tarih arasındaki kurlar yer alıyor örneğin bir yıldaki kurlar

şu şekilde

birinci sayfa

tarih kur

01.02.2010 1.78
02.10.2010 1.79

bu şekilde yüzlerce kur var daha sonra burdaki tarihlerin karşılığına gelen kurları diğer sayfadaki tarihlerin karşısına atmak istiyorum diğer sayfada sadece tarih var kur stunu boş birinci sayfadaki kurları ikinci sayfaya atmak istiyorum. Umarım anlata bildim[/quote]

Ekli dosyalar

Veri aktarımı

Hocam hayırlı günler size bir sorum olacaktı. Excelle ilgili olarak döviz kuru üzerine bir çalışma yapmaktayız. Farklı farklı tarihlerdeki döviz kuru bize lazım bunları internetten bulup excel dosyasına attık bu aşamadan sonra bizim için önemli olan şu dosyayı ekli dosya olarak göndermek istedim ama ekle butonunu bulmadım bende kaba taslak olarak aşağıda belirtmek istedim.

Excelde birinci sayfada iki tarih arasındaki kurlar yer alıyor örneğin bir yıldaki kurlar

şu şekilde

birinci sayfa

tarih kur

01.02.2010 1.78
02.10.2010 1.79

bu şekilde yüzlerce kur var daha sonra burdaki tarihlerin karşılığına gelen kurları diğer sayfadaki tarihlerin karşısına atmak istiyorum diğer sayfada sadece tarih var kur stunu boş birinci sayfadaki kurları ikinci sayfaya atmak istiyorum. Umarım anlata bildim[/quote]

Ekli dosyalar

Geri