DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
Altın Üyelik Hakkında Bilgi
Ekteti dosyada "tabela" sayfasının A sütünunda bir hücreye malzemenin adını girdiğimde "liste" sayfasından o malzemeye ait bilgileri çekmesini istiyorum. Malzeme listesi çok uzun. Yaklaşık 100 tane. Bunu yapabileceğim bir makroyu paylaşır mısınız?
=EĞER($A3="";"";DÜŞEYARA($A3;liste!$A$2:$C$65536;2;0))
=EĞER($A3="";"";DÜŞEYARA($A3;liste!$A$2:$C$65536;3;0))
İhsan hocam
Bende makro ile yapılmış dosyayı ekliyorum.
İhsan hocam
Makronu kendi çalışmama taşıyamadım. Dosyanın tamamını gönderiyorum. Bu dosyaya da makroyu uygulayabilir misin? Bir de bunun nasıl yapıldığını biraz açıklarsan sevinirim.
Option Explicit
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
If ActiveSheet.Name <> "liste" Then
If Intersect(Target, Range("A23:A42")) Is Nothing Then Exit Sub
If WorksheetFunction.CountIf(Sheets("liste").Range("A2:A65536"), _
Target.Value) > 0 Then
Cells(Target.Row, "E") = WorksheetFunction.VLookup(Target, Sheets("liste"). _
Range("A2:C65536"), 2, 0)
Cells(Target.Row, "H") = WorksheetFunction.VLookup(Target, Sheets("liste"). _
Range("A2:C65536"), 3, 0)
End If
End If
End Sub
tb1-tb31 arasındaki sayfalara ek yapacak mısınız
tb1-tb31 arasındaki sayfalara verileri karışık mı gireceksiniz.
sorularıma yanıt verirseniz dosyanızı istediğiniz şekilde güncelleyin. içerisine biraz giriş yapın ve ekleyin. yardımcı olmaya çalışalım olmaz mı_?
tb1-tb31 sayfalarına ek yapılmayacak. Ayın her bir günü için bir sayafa olacak şekilde 31 sayfa hazırladım. Çalışılan gün sayısına göre veri girişi yapılmayan sayfa olabilir ama 32. sayfa olmayacak.
tb sayfalarında veriler karışık olarak girilecek. Dosyayı tekrar gönderdim. tb1-tb3 sayfalarına örnek giriş yaptım.
Ctrl+D ile kopyalamayacaksın. Orada A sütünu aynı sayfadaki M sütunundan verileri çekiyor. A3e tırnak ile veri girişi yapnız. D ve G sütünundaki hücreleri veriler geldi. Aynı şekilde A4 içinde tırnak vasıtasıyla veri girişi yapmanız gerekiyor.
İhsan hocam