• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

diğer excel sayfaları kapanmasın

Excel Vers. ve Dili
2007 eng
selam,

Private Sub CommandButton13_Click()
On Error Resume Next
If MsgBox("Programdan çıkıyor musunuz ?", vbYesNo, "Dikkat") = vbNo Then Exit Sub

MsgBox ".....Bilgiler Kaydediliyor......", vbCritical
Unload UserForm1
Workbooks("dosya adı").Save

şu şekilde bir kodum var, ancak bu kod çalıştığında, dosyayı kapatırken diğer açık olan bütün excel sayfalarını da kapatıyor, bunu engellemenin yolu var mıdır?

sorum tam anlaşılmadı sanırım. çalıştırdığım makro kapanırken diğer bütün excel sayfalarını da kapatıyor, bu normal midir, yoksa makroda mı bir hata var.

ben user form kullanarakta makro atayarakda kodunuzu denedim.aktif çalışma kitabını kapatınca diğer çalışma kitaplarım kapanmadı.

selam,

On Error Resume Next
If MsgBox("Programdan çıkıyor musunuz ?", vbYesNo, "Dikkat") = vbNo Then Exit Sub

MsgBox ".....Bilgiler Kaydediliyor......", vbCritical
Unload UserForm1
Workbooks("dosya adı").Save

şu şekilde bir kodum var, ancak bu kod çalıştığında, dosyayı kapatırken diğer açık olan bütün excel sayfalarını da kapatıyor, bunu engellemenin yolu var mıdır?

yukardaki kodlarda kaydet kodu var çıkış kodunu göremedim kodların devamı var sanırım.çalışmayı açarken kitabı gizliyormusunuz.yani
Application.Visible = False tarzı bir kodla birde kodların tamamını yollarsanız bakalım.

altarnatif kod isterseniz.

Kod:
cvp = MsgBox("KAYDEDİP KAPATMAK İSTİYORMUSUNUZ ?", vbYesNo, " FEDEAL ")
If cvp = vbNo Then
Else
ActiveWorkbook.Save
Application.Visible = True [COLOR="Red"]'kitabı gizliyorsanız bu satırı kullanın[/COLOR]
ActiveWorkbook.Close
End If
End Sub

çalıştığım dosya ektedir. bir başka kullanıcının çalışması ,kaynak kod olarak alıyorum. ama dediğim gibi userform dan çıkış butonuna basınca, o an ne kadar açık excel sayfası varsa hepsini kapatarak çıkıyor.

Ekli dosyalar

Kod:
On Error Resume Next
    If MsgBox("Programdan Çıkmak İstiyor musunuz? ?", vbYesNo, "Dikkat") = vbNo Then Exit Sub

MsgBox "LÜTFEN Bekleyiniz.....Verileriniz Kaydedilip Program Kapatılacak...", vbCritical
  Unload UserForm1
    Workbooks("Adres-Telefon Rehberi.XLS").Save
    Application.Visible = True
    [COLOR="Red"]Application.Quit[/COLOR]

End Sub
dedigim gibi kodun tam kapatan satırını eklememişsiniz.
Application.Quit satırını
ActiveWorkbook.Close ile değiştirip deneyin iyi çalışmalar.

dosyanın şifresini yazarsanız bende çalışmanızdan faydalanmak isterim ..

şifre 1234, benim değil forumdan almıştım. bazı kodlar çok kullanışlı geldi, ama yukarıdaki bahsettiğim mevzuyu çözememiştim. sağolsun fedeal hocam halletti.

ama kullanırken düzeltmeyi ihmal etmeyin yoksa diğer sayfaları kaydetmeden kaybedebilirsiniz. dikkat.

ricaedeerim,iyi çalışmalar.

Geri