• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

devirli sistem stok takibi

Excel Vers. ve Dili
office 2013
merhabalar forumda yeniyim aşağıda belirteceğim konu hakkında görüş ve yardımlarınızı rica ediyorum.

Kilogram bazlı malzeme tahmil/tahliyesi için bir depo kiralamış bulunmaktayım.kiralama sistemi şu sekilde işliyor;haftalık olarak indirdiğim malzemenin faturasını ilgili haftanın son gününün tarihine kestiriyorum.depo ile 60 günlük devir sistemiyle anlaştığımdan 60 gün sonunda igili haftada indirdiğim malzeme kaldırılmış(sevk edilmiş) ise tekrar bi devir ücreti ödemiyorum fakat indirdiğim malzemeden yerde bakiye kalmış ise kalan bakiye bi 60 günlük daha devir faturası kestiriyorum konu ile ilgili taslak bi şablon oluşturdum fakat folmüle etme yada mümkünat tahimini konusunda yetersizim.yardımlarınızı rica ediyoru.taslak tabloyu ekte yolluyorum.şimdiden teşekkürederim.

Ekli dosyalar

Devir montajını bir türlü anlayamadım, açıklamalı olarak hücreleri gösterir şekilde gerçek bir sonuç yazabilir misiniz?

Sn. srknylmz5
Anlayamadığım kısmın devir tonajı olduğunu söylemiştim ama siz devir tonajı sütunu hariç bütün alanları örneklendirmişsiniz :)
Örneğin 4ncü haftanın devir tonajında çıkması gereken rakam ne olmalı ? hangi hücreleri baz alarak hesaplamalı?

üstad ilk dört satırı formüle edebildim şimdi.sorunuzu tam olarak anladım ve ilgili satıra sözlü açıklamasını yaptım tekrar ekte gönderiyorum :)

Ekli dosyalar

umarım doğru anlamışımdır. aşağıdaki kodu E4 satırında uygulayınız.

Kod:
=EĞER((ETOPLA('VERİ GİRİŞİ'!D:D;"<="&D4;'VERİ GİRİŞİ'!H:H))>B4;"Devir Yok";B4-(ETOPLA('VERİ GİRİŞİ'!D:D;"<="&D4;'VERİ GİRİŞİ'!H:H)))

merhaba üstad teşekkürederim ilginize formülünüz ufak bi revize ile çok işimi gördü

Geri