• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Devamsızlık Takibi Hk.

ckarabacak

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Excel 2010
Merhabalar

Göndermiş olduğum tabloda "izin" sayfasındaki izin yapan kişinin izinli olduğu günlere ait simgeleri "olması düşünülen sayfa" da izin yapan kişinin izinli gününe ait yerlerine getirmeyi,

İzinli olmadığı günlerde de "olması düşünülen sayfa" da giriş tarihine göre çalışanın ilgili çalışma günlerine 1 (bir) yazılmasını sağlamaya çalıştım. formülde hatayı bulamadım.

yardımcı olursanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Merhaba;
OLMASI DÜŞÜNÜLEN LİSTE sayfasında F4 hücresine;

=EĞER(EHATALIYSA(EĞER(F$3<$C4;"";EĞER(İNDİS(İZİN!$A:$AM;KAÇINCI($B4;İZİN!$B:$B;0);KAÇINCI(F$3;İZİN!$A$3:$AM$3;0))="-";1;İNDİS(İZİN!$A:$AM;KAÇINCI($B4;İZİN!$B:$B;0);KAÇINCI(F$3;İZİN!$A$3:$AM$3;0)))));"";EĞER(F$3<$C4;"";EĞER(İNDİS(İZİN!$A:$AM;KAÇINCI($B4;İZİN!$B:$B;0);KAÇINCI(F$3;İZİN!$A$3:$AM$3;0))="-";1;İNDİS(İZİN!$A:$AM;KAÇINCI($B4;İZİN!$B:$B;0);KAÇINCI(F$3;İZİN!$A$3:$AM$3;0)))))

Formülünü uygulayıp aşağı ve yana doğru yeterince çoğaltın.
İyi çalışmalar.

devamsızlık takibi hk.

Merhaba
daha önce göndermiş olduğum "günlük takip" çalışma dosyasında izin sayfasındaki izin simgeleri "olması düşünülen liste"de görüntülenmiş ancak; aşağıda belirttiğim ve açıklamaya çalıştığım gibi izin günler dışındaki çalışma günlerini giriş tarihi, çıkış tarihi ve günün tarihine göre belirlememiz gerektiğinden aşağıda belirttiğim uygulamaları yapabilirmiyiz.
Saygılarımla.
eğer($e4=1;eğer(yada($c4="";$b$2<f$3;$c4>f$3);"- ";eğer(yada($d4>=f$3;$d4="");$e$2;eğer($c4>$d4;"çıkış tarihi hatalı"))))
görülen formüldeki mantığa göre;
* tablodaki 'e' sütunu =1'e;
* giriş tarihine kadar (giriş tarinden önceki günlere) '-' yazması
* giriş tarihinde 1 yazması ve çıkış tarihine kadar devam etmesi
* çıkış gününden (çıkış tarihi hariç "çalışılmayan gün") itibaren '-' yazması
* b2 sütunundaki "bugün" tarihine uygun olarak girişlere 1 yazması
* b2 sütunundaki "bugün" tarihine uygun olarak çıkış gününe '-' yazması'nı sağlayabilirmiyiz (çıkış tarihi hariç "çalışılmayan gün")

Son düzenleme:
Merhaba;
İlk mesajınızdaki "giriş tarihine göre çalışanın ilgili çalışma günlerine 1 (bir) yazılmasını " ibaresine göre işlem yapmıştım. Ayrıca "Olması gereken Liste" sayfasında çıkış tarihiyle ilgili hiçbir bilgi yoktu.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

devamsızlık takibi hk.

hocam merhaba

yaptıklarınız için teşekkür ederim.

çalışma dosyasında sona doğru ulaşıyoruz.

çalışma dosyasının liste sayfası altındaki bilgilendirmelere göre bir çalışma yaparsak sanıyorum istediğimize ulaşmış olacağız.

Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tablodaki formülle yapılacak işlemler arttıkça hem bunu formüle uyarlamak zor olacak , hemde tablo ağırlaşacaktır. Bunun yanında tablonun kaç kişinin kontrolünde kullanılacağını bilmediğim için makro ile çözümün daha yerinde olacağını düşündüm. Böylece işlemlere ait bir veritabanı oluşturmuş olacaksınız.
Eki test edin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Günlük takip-1 ve günlük takip-2

Merhaba

her iki çalışma dosyasında sizden son ricalarım olacak yardımcı olursanız sevinirim.

Ilginize ve çalışmalarınıza çok teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba Syn. ckarabacak;
Tablonuzda çoklu mukayese mevcut. (ve bu artmakta)
Ben ofis 2003 kullanıyorum kullandığım versiyona göre iç içe en fazla 7 "eğer" fonksiyonu kullanılabilir. (yanılmıyorsam ofis 2010 ve üzerinde 64 "eğer" kullanılabiliyor.)
Dolayısıyla sorunun tarafımdan işlevlerle çözümü yok. (değişik versiyon kullanan arkadaşlar çözüm üretebilirler.)

Makro ile çözüm doğru sonuç veriyorsa 1 sayfa fazlalığının sorun olacağını zannetmiyorum.
İlgili dosyaya eklenebilecek rapor sayfasında çıkan sonuçlara ait hücre biçimleri olabilir. (Bunu Ekli dosyada uyguladım.)
Eki inceleyin ve bu çözüm size uygun değilse sorununuzun devam etmekte olduğunu belirtin ki başka çözümler üretilebilsin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Geri