• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

devamsızlık çizelgesinde pazar gününe ait hücreleri otomatik siyah dolgu

Arkadaşlar, öğrenciler için yapacağım aylık devamsızlık çizelgesinde pazar günlerine ait hücreler otomatik olarak ( formül veya makro ile) siyah renk dolgusu ile kapatılsın istiyorum. nasıl yapılabilir? Teşekkürler.

İdris bey, sizi fazla yormak istemiyorum ama ilk mesajımda belirtmiş olduğum devamsızlık çizelgesi biraz daha geliştirilebilir mi? Şöyle ki: Excel dosyası tarihi otomatik olarak alır, burada sorun yok. Ancak excel dosyasının açıldığı aya göre ( dosyanın Nisan ayında açıldığını varsayalım) otomatik olarak Nisan ayının günlerini pazartesi-salı-çarşamba-....pazar şeklinde çizelgeye sürun başlıklarına aktarabilir mi? Bu durum mevcut olursa sizin belirttiğiniz gibi koşullu biçimlendirme ile pazar günlerine ait sütunların siyah renk ile dolgu yapılması çok daha kolaylaşmış olur. Aksi durumda her ay için ayın ilk gününden son gününe kadar tarih tarih çizelge oluşturup çizelgede pazar günlerini tespit etmek gerekecek.Forumda bazı konularda takvimin çağrılması ile ilgili konular açılmış ancak bu farklı bir durum. Yardımcı olabilir misiniz.

İdris Bey, boş takvim düşündüğüm duruma oldukça yakın.
http://www.excelgurusu.com/bos-takvim/
Ancak burada ayın günlerini satır kısmında , ay adlarını ise sütunlarda göstermek mümkün mü?
Sizin boş takvim adlı örneğinizde aylar B2 hücresinden M2 hücresine kadar satır halinde gidiyor. Ayın günleri ise A3'ten A33'e sütun halinde gidiyor.
NOT: İşlemi tersine çevir fonksiyonu ile yapmaya çalıştım.Satırlar ve sütunlar yer değiştirdi. Ancak hücrelerdeki formüller kaybolmuş olacak ki hafta sonlarını işaretleme özelliği kayboldu.Formüllerin kaybolmasını nasıl engelleyebiilirim?

Son düzenleme:
Geri