• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

detaylı sorgulama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan incsoft
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office Ev ve İş 2021 - Türkçe
Arkadaşlar bu konuda daha önceden de bir sorum olmuştu ancak örnek dosyam tam açıklayıcı olmadığından dolayı sizlere yeni bir dosya hazırlayarak gönderme gereği duydum.Bu dosyadaki amacım EĞER ya da başka komutlarla manual olarak yapılan işlemleri otomatik olarak yaptırarak zaman kaybını aza indirmek.Bu raporun amacı tezgahların hangi tipde,hangi vardiyada ne kadar süre çalıştığı ve ne kadar üretim yaptığını datalardan sorgulamak olacak.Hedefleri içinde ikinci bir sayfada datalar oluşturdum.Detaylı olarak incelendiğinden ne yapmak istediğimi benden daha iyi anlayacağınıza inanıyorum.

Şimdiden teşekkür eder çalışmalarınızda başarılar dilerim.

Download adresi :
http://hotfile.com/dl/100130644/2bcc2de/VERMLLK.xls.html

26 isimli sayfanın M4 hücresi için (yeşil) formülü vereyim. siz bunu mavi ve turuncuya uyarlayın.

yalnız veriniz bir yerlerden alınma zannediyorum. görüntüde aynı olan yazılar fiilen farklı olabilir. görünmeyen karakterler içerebilir. ben her şeyin başına KIRP fonksiyonu ile bunu çözmeye çalıştım ama hata veren satırlar oluyor. kontrol etmeniz ve düzenlemeniz gerekebilir.

ikinci husus formül yazma kolaylığı açısından birleştirilmiş hücre kullanmayınız. aynı veriyi alt alta kopyalayınız.

dizi formülüdür.
(yani yazıldıktan sonra ctrl+shift+enter tuşlarına basılarak onaylanmalıdır. doğru uygulandığı takdrde formülün başında { ve sonunda } kendiliğinden belirecektir.)

Kod:
=İNDİS(KIRP(HEDEF!$C$1:$C$19);KAÇINCI(1;(KIRP(A4)=KIRP(HEDEF!$B$1:$B$19))*(KIRP(B4)=KIRP(HEDEF!$A$1:$A$19));0))

açıklaması:
A4 hücresindeki veriyi hedef sayfasının B sütununda ara, B4 hücresindeki değeri hedef sayfasının A sütununda ara, eşleşme bulduğunda hedef sayfasının C sütunundaki değeri M4'e yaz.

KAÇINCI fonksiyonu içine * ile ilave kriter ekleyebilirsiniz. (mavi ve morları böyle çözeceksiniz.)

Merhaba,

Dosyayı buraya neden koymadınız?

not: ingilizce excel kullanıyorsanız "indis" fks yerine "index", kaçıncı yerine "match" kullanmalısınız.

forumda yeni olduğumdan dolayı ekleme kısmını bilmiyordum arkadaşlar.Gönderdiğiniz komutla ekli dosyada denedim.Bu formül seri kullanımlarda problem çıkartırmı acaba?

Ekli dosyalar

silme ihtiyacı hissettim. ek te kaldırılmıştır.

Son düzenleme:
Geri