• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Detaylı arama ile veri getirmek

Excel Vers. ve Dili
Excel 2016 Pro Plus
Merhabalar ,

ekte bulunan dosyada birden değişken girerek bu değişkene uygun değeri sütuna getirme sorunu var aslında kaydır formülü ile bu sorunu çözdüm ancak daha profesyonel bir çözüm arıyorum malum kaydır formülünde araya bir satır eklenip silindiğinde formül kayıyor yardımlarınızı bekliyorum ...

Ekli dosyalar

merhaba,
Abdulllah bey dosyanıza baktım.Bir şey anlamadım.
Öncelikle şunu belirteyim.
excel olsun diğer yapılmış profesyonel proğramlar olsun hepsinde VERITABANI denilen bir sayfa vardır.
Bu sayfada soldan sağa sutundaki değerlerin ne olduğunu bildiren sutun başlıkları ve aşağısında o sutun başlığına uygun veriler olur.
Örnek;
A Sutunu TARİH /B Sutunu ADI SOYADI /C Sutunu TC. NO /D Sutunu ADRES
Birde sizin Z Sutunundan itibaren veri doğrulama için kullandığınız bilgiler PARAMETRE veya SABİTLER diye ayrı bir sayfada olur.
Bu şekilde veri tabanı oluşturursanız buralardan her türlü bilgi rapor veri alınabilir.
Aşağıda dosyanızdan anladığım kadarı ile oluşturduğum bir örnek var.
Bir bakın buradan ilerleyebilirsek sonuca ulaşmak kolay olur.
selemetle.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
merhabalar;

Dosyayı bahsettiğiniz şekline getirdim.Veritabanı kısmında tüm değerler mevcut yardımınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

merhaba
sayfa 1 de bulunan veriler ve sonuçları
anasayfa
veritabanı
sabitler
diye 3 sayfada oluşturmakla fonksiyonların kullanılmasına ortam sağlamaya çalıştım.
Anasayfa da sayfa 1 de sonuç kısımına yönelik anladığım kısımları yapmaya çalıştım.
İşininizi ve sonuç mantığınızı veya Yukarıyuvarla fonksiyonunun ihtiyacını yorumlayamadığım daha ileri gidemedim.
Bu yapı istediğiniz gibi olmuş sa boş olan yerler hakkında istediğiniz sonucu metinsel olarak belirtirseniz
ben veya diğer ustalarımız yardımcı olmaya çalışırız.
Selametle

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Alternatif;

Anasayfa B6 ya bu formülü yapıştırın.

Vadeleri de iki kolon halinde Vade Başla ve Vade Bitir olarak yazın.

Kod:
=TOPLA.ÇARPIM((B2=verıtabanı!A2:A1000)*(B3=verıtabanı!B2:B1000)*(B4>=verıtabanı!D2:D1000)*(B4<=verıtabanı!E2:E1000)*(B5=verıtabanı!F2:F1000)*(verıtabanı!G2:G1000))

Ekli dosyalar

teşekkür ederim kemal bey allah razı olsun istediğim buydu...

Geri