• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Ders Analiz Çizelgesi

Excel Vers. ve Dili
64 Bit TR - Microsoft Office 365 - Win11 Home
Merhaba,

"R2" açılır listeden AY seçildiğinde ;

"AYLIK_PLANLAMA" sayfasındaki DERS isimlerine göre,

"AA3:AM26" aralığına, AY seçilir seçilmez, benzersiz ders tarihlerini almak istiyorum.

Teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sayın muygun merhaba,

Öncelikle zahmetiniz ve duyarlığınız için çok teşekkür ederim, sağ olun.

"R2" deki ay adının tamamı büyük harf olduğunda da sonuç alabilmek için kodda nasıl bir değişiklik yada koda ilave yapılmalı?

Teşekkür ederim.

Sayın muygun, tekrar merhaba,

Sizi yordum, biliyorum, bu nedenle de affınıza sığınıyorum,

Ben "R2" den seçilen ay ile sizin yazdığınız kod ve bir başka kod ile veri alıyorum, yani "R2" ortak,

Diğer kod büyük harflerle yazılmış ay'ın adına göre çalışıyor, bu nedenle ay adının büyük harfli olmasını istemiştim,

Her şey için tekrar teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Merhaba;
Dosyanın işlevi yada devamını bilmediğim için bana gereksiz gelmişti.
Açıklamayla anlam kazandı.
İyi çalışmalar.

Sayın muygun, merhaba,

Anlayışınız ve nezaketiniz için teşekkür ederim,

Dosyada şöyle bir olay var, herhangi bir sayfayı aktif ettiğimde, kod "AYLIK_PLANLAMA" sayfasında ilgili sütunlara (Q:U) hesaplamalar yapıyor.

Olabiliyor ise, sadece "AYLIK_PLANLAMA" sayfası aktif olduğunda kodun hesaplama yapmasını arzuluyorum.

Teşekkür ederim.

Sayın muygun, tekrar merhaba,

Emin olmamakla beraber üstteki mesajda bahsettiğim olay, sizin çözümden de kaynaklanmıyor olabilir.

Dosyaya bakıp dönüş yaparsanız memnun olurum.

Teşekkür ederim.

Merhaba;
sayfanın kod bölümünde;
Private Sub Worksheet_Deactivate()
ile başlayan kod sayfadan çıkışta çalışır ve Q - U sütun aralığı düzenler.
Başka sayfanın aktivitesi bu makroyu tetiklemez. (sadece bu sayfadan çıkışta çalışır)

Ama sayfayı çoğalttıysanız ve kodlarda düzenleme yapmadıysanız ayno kod içinde ,
Set s1 = ThisWorkbook.Worksheets("AYLIK_PLANLAMA") ile işlem yapılacak sayfa adı belirleniyor.
Private Sub Worksheet_Deactivate() satırı hangi sayfada ise çıkışta çalışacaktır. ama AYLIK PLANLAMA sayfasını baz alacaktır.

Bu açıklamalar ışığında olası sorununuz çözülecektir. (çözemezseniz dosyanın tamamını görmem gerekecek)

İyi çalışmalar.

Sayın muygun merhaba,

Açıklamalar ve önerileriniz için teşekkür ederim, sağolun.

Saygılarımla.

Geri