• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Depo yerleşim planı dolu boş kontrolü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan xxnn12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Merhaba ekte verilmiş excel dosyasında numaralandırılmış olan hücreler depoda bulunan hücreleri temsil etmektedir. Her hücreye en fazla 1 palet ürün depolabilir. tabloya veriler girildiğinde (malzeme kodu,palet sayısı, miktar,raf no) yerleşim planında ilgili hücrenin dolu-boş durumunu ve ürün miktarını görmek istiyorum. Yeni bir kayıt durumunda boş olan hücrelere bakılıp yeni kayıtın ona göre yapılmasını istiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim

Ekli dosyalar

Foruma hoşgeldiniz.
Ekli dosyayı inceleyiniz.(Açıklamaları dikkatli bir şekilde okuyunuz, dosyanızın uygulama şekli anlatılmıştır)

Ekli dosyalar

Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için dolu olduğunu gösterirken sayfa 1'de 1 yerine kac tane olduğunu göstermemiz mümkün mü

Çok teşekkür ederim zaman ayırdığınız için dolu olduğunu gösterirken sayfa 1'de 1 yerine kac tane olduğunu göstermemiz mümkün mü

Her hücreye en fazla 1 palet ürün depolabilir
olarak belirttiğiniz için, her hücre 1 sayısıyla kontrol ediliyor ve 1 yazıyor.
"RAF" sayfasında "Dolu Rafları Gör" ü tıklarsanız her rafta kaç adet olduğunu da görebilirsiniz.
Not: Fiziki koşullarda her hücre 1 PALET alıyor, fakat ürünlerin hücrelere konulmasında PALET mi ADET mi olacağını başka bir yöntemle bilmek gerekir.
Örnek: A1 kodlu Acı Berjer ürünü kaç adet olduğunda 1 PALET olur?Yani bir hücreye (örnek B1) maximum kaç adet Acı Berjer konulabilir?Her PALET hangi üründen kaç adetle sınırlı olamalı?
Gibi sorular cevaplanırsa, buna uygun bir matris oluşturulup, belki daha sağlıklı bir çözüm üretilebilir.

Haklısınız ben yanlış belirtmişim ürün ölçüleri farklı olduğu için her palete farklı miktarda ürün sığıyor maksimum kac adet olduğu o kadar önemli değil sadece sayfa 1 deki depo planında 1 yazan yerlerin yerine sayfa 2'ye girdiğimiz miktar değerlerini görebilirmiyiz onu sormak istemiştim

Dosyada kurulan sistem başta belirtilen "Her hücreye en fazla 1 palet ürün depolanabilir" prensibine uygundu.
Sayfa1 de Depo yerleşim planındaki I4 hücresinde yazan formüleki;
Kod:
Sayfa2!$A$4:$D$3000;4;0
şeklinde yazan kısmı

Kod:
Sayfa2!$A$4:$[B][COLOR="Red"]E[/COLOR][/B]$3000;[B][COLOR="red"]5[/COLOR][/B];0

şeklinde değiştirin. ve bütün formüllü alanlara kopyalayıp yapıştırın.

Merhaba dediğiniz şekilde formülleri düzelttim ama şuan yerleşim planında ürün olan hücreler eskisi gibi kırmızı değil siyah görünüyor nasıl düzeltebilirim

Dolu rafları göster butonuda çalışmıyor yaptığım değişiklikten sonra

Düzeltilmiş dosya eklidir.
Formüllerde ve koşullu biçimlerde değişiklik yapılmıştır.Lütfen inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Merhaba dosyaya bir çıkış sayfası ekledim çıkış yapılan ürünler girildikten sonra depo yerleşimdeki hücreler güncellenebilir mi

Ekli dosyalar

Bahsettiğiniz konu, prensip olarak yapılabilir, mümkün.
Ancak; toplamda konu "STOK YÖNETİMİ" gibi, çok daha geniş bir alana doğru gittiği için, Raflara ürün girişini kontrol etmek gibi basit değildir.
Uygulamanızda; aynı ürün birden fazla rafa konulmaktadır.
Çıkan ürünün hangi raftan çıkacağının bilinmesi , bilinse bile raftaki ürün ile çıkacak ürünün sayısal olarak kontrol edilmesi gibi kolay olmayan sanki bir ERP programı gibi denetim ve yazılım gerektiren sonuçların çözümü gerekecektir.
Eğer, konuyu ilk başlattığınızdaki gibi, her raf sadece 1 ürün için kullanılsaydı, belki "Ürün ÇIKIŞI" konusu daha kolay çözülebilirdi.

Bu sebeplerle; konu kısa sürede çözülebilir gözükmüyor(tabii ki benim bakış açımdan).

Bu dosyayı başka yere de yüklemeniz mümkün mü acaba? İncelemek iserim ben de....

Geri