• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Depo takip /fifo (yardım)

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan MaG1s
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 turkce
Elimde mevcut bir stok formu mevcut.Ben bu stok formuyla Fifo sistemini takip etmek istiyorum.Günlük girişleri tarih ve adet olarak ayirip , çıkışlardan tarih önceliğinde depo mevcuttan cıkarak bana göstermesi gerekiyor.

Giriş;
07.08.13 20.000 XXX(ürün)
08.08.13 25.000 XXX
09.08.13 15.000 XXX

Çıkış;
10.08.13 50.000 XXX

Örnekte verdiğim gibi 3 gün içerisinde total 60.000 adetlik depo girişim var. ilk aşamada hangi üründen ne kadar oldugunu görüyorum. 2. aşamada 50.000 adet çıkış yaptıktan sonra bana mevcutta XXX nolu üründen kaç adet kaldığı ve hangi tarihe ait olduğu gerekmektedir.

dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Yapabilecek bir arkadas yok mu? 2 gundur ugrasıyorum başladiğim yerdeyim.

Ekli örnekteki tarz işinize yarar mı bilemiyorum. Bundan başka makro kullanmak iyi bir alternatiftir.

Ekli dosyalar

Zeki bey,

Bu program kullanılabilir matematiksel bir yanlışlık yapiyor :) giriş 100 yapınca kalanların fifo değerinde toplami 150 olarak gösteriyor.Çıkıştada aynı şey mevcut.Sizden bir ricam olucaktı bana fiyat ve tutar lazım degil sutunları silince formul bozuluyor.

2. isteğim :) kalanların fifo değeri kısmında ki miktar ile tutar kısmını miktar ve tarih olarak değiştirdim.Giriş oldukça Tarihleri ve miktarları oraya yazmasını,çıkış yapıldıkça ilk giren ilk çıkan mantığının uygulanmasını istiyorum ama böyle birşey mevcut mu excel buna yeterli bilmiyorum yada siz bu kadar çok uğraşabilirmisiniz onuda bilmiyorum şansımı denemek istedim :)

Ekli dosyalar

Geri