• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Depo Stok Kartı Çalışması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kamsal
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Merhaba arkadaşlar,

ekteki dosyamada tamamlamaya çalıştığım bir stok kartı dosyam var.

"genel döküm" sayfasında son hareket tarihi ve son stok miktarını görmek için formül gerekiyor !

Yardımcı olurmusunuz?

Ekli dosyalar

Merhaba arkadaşlar,
ekteki dosyamada tamamlamaya çalıştığım bir stok kartı dosyam var.
"genel döküm" sayfasında son hareket tarihi ve son stok miktarını görmek için formül gerekiyor !
Yardımcı olurmusunuz?

MErhaba

Kart sayfasında L7
=EĞER(EHATALIYSA(ARA(MAK(L10:L40)+1;(L10:L40)));"0";ARA(MAK(L10:L40)+1;(L10:L40)))
Genel döküm sayfasında kaydırma yapmışsınız
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI(K4&"!L7"));"";DOLAYLI(K4& "!L7"))
Siz K3 yazmışsınız.Bunları deneyin olmazsa örnek giriş ekleyin almak istediğiniz sonuçları gösterin

Son düzenleme:
Depo stok kartı

Merhaba sayın Black Lord,

verdiğiniz formülleri kopyaladım ama sonuç alamadım. (dosya içinde açıklama yazdım)

Birde tarihler için bir şeyler yapılabilirmi acaba?

Saygılarımla

Ekli dosyalar

MErhaba
Açıklamalarıız yetersiz.
ÖRNEK SAYFASI "L7" hücresindeki değeri almıyor demişsiniz Formülünüz "=EĞER(EHATALIYSA(DOLAYLI(K4&"!L7"));"";DOLAYLI(K4& "!L7"))"
Kurda K4 hücresinde örnek yazması gerekli (sayfa adı) ama sizde STK.001 yazıyor elbette örnek L7 almaz.
Devir Miktarını veya ilk giriş miktarını girdiğimde burada göstermiyor
buna örnek girişler yapın ve sonuç bu olmalı ama almıyor derseniz anlayacağım.
Buradaki tarihi genel döküm sayfasına almıyor??
GENEL DÖKÜM hangi hücrede gösterilecek

Sayın Black Lord kusura bakmayın tam olarak sanırım açıklama yapamamışım. Ben bir toparlayayım tam olarak ne istediğimi sizi tekrar rahatsız edeyim...

MErhaba
Açıklamalarıız yetersiz.
Kurda K4 hücresinde örnek yazması gerekli (sayfa adı) ama sizde STK.001 yazıyor elbette örnek L7 almaz.
buna örnek girişler yapın ve sonuç bu olmalı ama almıyor derseniz anlayacağım.

GENEL DÖKÜM hangi hücrede gösterilecek

Dosya içinde elimden geldiğince açıklamalar yaptım. Her 3 sayfada (örnek, GENEL DÖKÜM, STK.001) görülmesi gerekli olan değerleri gösterdim umarım bu sefer doğru anlatabildim.

Bir göz atarsanız sevinirim.

Ekli dosyalar

Dosya içinde elimden geldiğince açıklamalar yaptım. Her 3 sayfada (örnek, GENEL DÖKÜM, STK.001) görülmesi gerekli olan değerleri gösterdim umarım bu sefer doğru anlatabildim.

Bir göz atarsanız sevinirim.
Mehaba
Devir miktarı sadece Sarı ile renklendirdiğiniz yermi yoksa alta doğru iniyormu?
Son tahin neye göre belirlenecek tarihin büyüklüğüne göremi?

Sayın kamsal cevap vermenizi bekliyorum

selam
VBA yı araştırmaya yeni başladım ama depo deneyimim var. Mesala iki stokdan önce geleni sonra girerseniz öncegelenin giriş tarihi gözük meyecek gibi ayrıca tarihe göre stok miktarı hesaplanmıyor. Affınıza sığınarak öncelikle stok kartı bilgilerinin nasıl düzenleneceği kararlaştırılmalı diyorum.
Kolay gelsin.

selam
VBA yı araştırmaya yeni başladım ama depo deneyimim var. Mesala iki stokdan önce geleni sonra girerseniz öncegelenin giriş tarihi gözük meyecek gibi ayrıca tarihe göre stok miktarı hesaplanmıyor. Affınıza sığınarak öncelikle stok kartı bilgilerinin nasıl düzenleneceği kararlaştırılmalı diyorum.
Kolay gelsin.
Merhaba
Aslında benim cevap almak istediğin konuda bu:) ama .!

Merhaba sorduğum sorulara net cevap alamadığım için devamlı varsayım olarak cevap veriyorum.
STK.001 sayfası devir miktarını sadece A10 girileceğini varsayarak
I10 hücresine yazarak aşağı çekin
=EĞER(EHATALIYSA(ARA(MAK(L10:L40)+1;(L10:L40)));"0 ";ARA(MAK(L10:L40)+1;(L10:L40)))
GENEL DÖKÜ MSayfası
J4 hücresine yazarak aşağı doğru çekin
=EĞER(EHATALIYSA((EĞER(DOLAYLI(K4& "!F7")>DOLAYLI(K4& "!c7");DOLAYLI(K4& "!F7");DOLAYLI(K4& "!c7"))));"";EĞER(DOLAYLI(K4& "!F7")>DOLAYLI(K4& "!c7");DOLAYLI(K4& "!F7");DOLAYLI(K4& "!c7")))
Bunları yaptığınızda diğer sorularınız da cevap bulacaktı. Çünkü sorularının bunların cevaplarıyla ilişkili.

Son düzenleme:
Sayın Black Lord işyerinde internet kısıtlı, ancak işyerinde size ulaşabiliyorum. Şimdi int cafeden yazıyorum, kusura bakmayın. Hemen cevap yazmam biraz uzun sürüyor.
Aslında sorunum basit ama anlatamadım.

Önce sorunuzu cevaplayayım, Devir miktarı bir kez girilecek,
Sorunlarımda özetle;
1- İşlem tarihi giriş veya çıkış olabilir ama GENEL DÖKÜM sayfasında bu görülmeli,
2- Yapılan işlem giriş veya çıkış olabilir yine GENEL DÖKÜM sayfasında kalan miktar görülmeli.
Verdiğiniz formüllerde bu sorunları yaşadım; yani sadece çıkış kısmına miktar ve tarih girince GENEL DÖKÜM sayfasına aktarıyor. giriş kısmına çıkış olmadan yazdıklarımı almıyor...!

Bu arada ikinci sorunuz tarih ile ilgili;

Son tarih yani en son işlem yapılan (giriş veya çıkış) bu aynı zamanda dediğiniz gibi en büyük tarih olarakta söylenebilir.

Bu arada ikinci sorunuz tarih ile ilgili;

Son tarih yani en son işlem yapılan (giriş veya çıkış) bu aynı zamanda dediğiniz gibi en büyük tarih olarakta söylenebilir.
Verdiğim formülleri denedinizmi ? Sonuç nedir

selam
Kolay gelsin.

Merhaba sayın icegün;
amacım tarihe göre stok miktarını hesaplatmak değildi, malzemenin geçmişe dönük hareketlerini stok kartında görme amaçlı olarak kartı hazırladık. GENEL DÖKÜM olarak adlandırdığımız sayfada ise işyerinde bulunan ağdaki diğer bilgisayarlardan malzemenin son hareket tarihinin ve stok miktarının diğer ilgililerce görmesi sağlanacaktı. Ama galiba elimize yüzümüze bulaştırdık bu işi. Ayrıca yorum kattığınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla

Merhaba sayın icegün;
amacım tarihe göre stok miktarını hesaplatmak değildi, malzemenin geçmişe dönük hareketlerini stok kartında görme amaçlı olarak kartı hazırladık. GENEL DÖKÜM olarak adlandırdığımız sayfada ise işyerinde bulunan ağdaki diğer bilgisayarlardan malzemenin son hareket tarihinin ve stok miktarının diğer ilgililerce görmesi sağlanacaktı. Ama galiba elimize yüzümüze bulaştırdık bu işi. Ayrıca yorum kattığınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla
Verdiğim Formüllri denediniz mi? Sonuç nedir.

Sayın Black Lord vermiş olduğunuz =EĞER(EHATALIYSA(ARA(MAK(L10:L40)+1;(L10:L40)));"0 ";ARA(MAK(L10:L40)+1;(L10:L40))) formülünü I10 hücresine yapıştırdım ve aşağıya çektim. Yanlız "I" sütununu bu şekilde formülüze edersem çıkış miktarlarını nasıl yazacağımı anlayamadım. Ayrıca verdiğiniz diğer formülü =EĞER(EHATALIYSA((EĞER(DOLAYLI(K4& "!F7")>DOLAYLI(K4& "!c7");DOLAYLI(K4& "!F7");DOLAYLI(K4& "!c7"))));"";EĞER(DOLAYLI(K4& "!F7")>DOLAYLI(K4& "!c7");DOLAYLI(K4& "!F7");DOLAYLI(K4& "!c7"))) GENEL DÖKÜM "J4" hücresine yapıştırdım. Ama bir sonuç alamadım..? yani bir sonuç vermedi.

Sayın Black Lord vermiş olduğunuz =EĞER(EHATALIYSA(ARA(MAK(L10:L40)+1;(L10:L40)));"0 ";ARA(MAK(L10:L40)+1;(L10:L40))) formülünü I10 hücresine yapıştırdım ve aşağıya çektim. Yanlız "I" sütununu bu şekilde formülüze edersem çıkış miktarlarını nasıl yazacağımı anlayamadım. Ayrıca verdiğiniz diğer formülü =EĞER(EHATALIYSA((EĞER(DOLAYLI(K4& "!F7")>DOLAYLI(K4& "!c7");DOLAYLI(K4& "!F7");DOLAYLI(K4& "!c7"))));"";EĞER(DOLAYLI(K4& "!F7")>DOLAYLI(K4& "!c7");DOLAYLI(K4& "!F7");DOLAYLI(K4& "!c7"))) GENEL DÖKÜM "J4" hücresine yapıştırdım. Ama bir sonuç alamadım..? yani bir sonuç vermedi.
I10 yazdıysam yanlış yazmışın L10 olacak
Genel Döküm J4
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA((EĞER(DOLAYLI(K4& "!F7")>DOLAYLI(K4& "!c7");DOLAYLI(K4& "!F7");DOLAYLI(K4& "!c7"))));"";EĞER(DOLAYLI(K4& "!F7")>DOLAYLI(K4& "!c7");DOLAYLI(K4& "!F7");DOLAYLI(K4& "!c7")))
bunu uyguladım ve en son giriş veya çıkış tarihi görmekteyim

sayın Black Lord, Tamam şimdi GENEL DÖKÜM tarih sorunu bitti. Sütun kaymasından kaynaklı bir sorunmuş (yani sorun benim acemiliğimden kaynaklı), Şimdi aynı şekilde miktar sorununuda halledersek tamam olacak.

sayın Black Lord, Tamam şimdi GENEL DÖKÜM tarih sorunu bitti. Sütun kaymasından kaynaklı bir sorunmuş (yani sorun benim acemiliğimden kaynaklı), Şimdi aynı şekilde miktar sorununuda halledersek tamam olacak.
Buna sevindim
Eğer Devir Miktarı tek olacaksa
L10
Kod:
=EĞER(YADA(E10>0;I10>0);TOPLA($E$10:$E$40;$A$10)-TOPLA($I$10:I10);"")
Bunu deneyin
İşlevi: Devir yazıldığında ve giriş yapıldığında toplanı çıkıştan düşülür kalan miktar elde edilir.

Geri