• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

depo kontrol

Barons

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Ofis 365
merhaba
Ekteki dosya ile benim yapamadığım bir takım işlemler var, size tarif edeyim.

Yardımınız için teşekkür ederim.

1- F (giren) sütununa giriş yapıldığında H sütununa giriş yaptığı andaki tarih ve saat bilgisi düşecek.

2- Aynı şekilde G (çıkan) sütununa giriş yapıldığında I sütununa giriş yaptığı andaki tarih ve saat bilgisi düşecek.

3- Devreden+giren-çıkan şeklinde formüle ettiğim STOK tutarı, KRİTİK STOKTAN küçükse hücre kırmızı boyalı olacak. (BEN BUNU TEK HÜCRE İÇİN YAPABİLDİM AMA TAMAMI İÇİN TEK TEK UĞRAŞMAM GEREKTİ MUTLAKA PRATİK YOLU VARDIR)

4- (BU KONUDA FİKRİNİZİ RİCA EDİYORUM; mesela ilk satırda olduğu gibi stok 2116 ve girende 100 çıkan 50 olsun stok 2166 olarak hesaplanır. Aynı malzemeden 200 adet alım yaptığımda Girene direk 200 yazarsam bir önceki 100 kaybolur. Ve stok 200 yerine 100 artmış olur. Ve sonuç hatalı çıkar. Benim istediğim bilgi girdiğimde son girdiğim rakamsal değerin de hücrede gözükmesi, ama bir öncekinin de etkisini kaybetmemesi, umarım anlatabilmişimdir)

Ekli dosyalar

Merhaba,

İstediğiniz işlemler için makro kullandım.

F-G sütunlarına sayısal değer girip tarih olayını gözlemleyin.

J sütunundaki renk olayı için koşullu biçimlendirme kullandım. Nasıl yapıldığını forumda arama yaparak öğrenebilirsiniz.

Giren-Çıkan sütunları için sayısal değerler girdiğinizde üzerine ekleyerek ilgili hücrede otomatik formül oluşturur. Bu şekilde tüm yazdığınız değerleri görebilirsiniz.

Gözümden kaçan noktalar olabilir. Belirtirseniz düzeltmeye çalışırım.

Not: Bazı formülleriniz "#BAŞV!" hatası vermiş. Bunlara müdahale etmedim. Kendiniz düzeltirsiniz.

Ekli dosyalar

hocam çok teşekkürler
tarih atamasını yapmıyor galiba

Merhaba,

Şimdi tekrar denedim. Tarih bilgisi yandaki hücrelere geliyor.

tamam geliyormus haklısınız hocam ben ilk tarih verilerini silip denedim veri girince gelmedi ama bir alt satırda geldi ..teşekkürler

Geri