• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Denetçi veya muhasebeci arkadaşlardan yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan my_gan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
microsoft office 2016 professional plus 2016
Denetim şirketimizde cap adında bir denetim programı kullanıyoruz.Programın mantığı şu şekilde;100 nolu hesaptan 900 nolu hesaplara kadar bütün hesapların muavinini alıp kendi içerisinde yevmiye numarasından gruplandırıp mahsup fişlerini oluşturmak,çeşitli hesaplamaları yapmak,analizleri yapmak vs.

Benim isteğim bunları excel üzerinde yapmak,
Yüklediğim görüntüde 335 nolu hesabın muavini vardır.
***1 ile işaretlediğim yere tıklayınca,2 numaralı yerde sütun açılıp fişin karşı bacaklarını gösteriyor.
***3 ile işaretlediğim yer ise fiş numaralarıdır.Bunlardan herhangi birisine tıkladğımızda direkt olarak mahsup fişinin içine girmekteyiz.(örnek mahsup fişi ektedir)
Ben şimdi bir tane örnek şekilde bütün muavinleri içeren excel dosya yükledim.Bunları kendimce uyarlamaya çalıştım.Yevmiye numaralarından süzme yaptığımda bana mahsup fişini veriyor.Bunu cap programındaki gibi süzme yapmadan yapma şansımız var mı.yani fiş numarasının üstüne tıkladğımızda,
Son olarakta cap programındaki gibi bir muavini süzdüğümüzde fişin içine girmeden fişin karşı bacaklarını görebilme imkanımız var mı?

Link;
http://s3.dosya.tc/server20/5RGOIz/capdenetimprogram_hk.rar.html

Son düzenleme:
Son eklediğiniz belgede sıralama yaparken;
-İlk kriter Yevmiye No (Artan)
-İkinci Kriter Borçlu Tutarı (Azalan)
-Üçüncü Kriter Alacaklı Tutarı (Azalan)
uygularsanız daha düzgün (önce borçlu sonra alacaklı hesapları, borçlu ve alacaklı olanlar da tutara göre azalan şeklinde) bir sıralama oluşuyor.
Bundan sonra SÜZ işlemini uygularsanız (madde no kısmından) sonucu görebilirsiniz.

Ayrıca;
Süz kullanmadan (süz okunu açmadan) verileri süzmek derken sanırım bir metin kutusuna veya hücreye madde numarasını yazdığınızda süzme işleminin, yazdığınız madde numarasına göre ve siz yazmakta iken kendiliğinden gerçekleşmesini istiyorsanız, aşağıdaki sayfada, site Moderatörü Korhan Ayhan'ın 2 no'lu mesajının ekinde çok güzel örnek bir dosya var, mutlaka göz atmanızı öneririm.
http://www.excel.web.tr/f14/excel-sayfasyndaki-verilerin-textbox-ile-suzme-t65884.html

Ömer Bey teşekkür ederim, Fakat yapamadım ben.Özel mesajdan da yazdım size.Burdanda yazim dedim.Belki ilgilenen arkadaşlar vardır diye.Verilerden sıralatma yaptım dediğiniz şekilde.Daha sonra süzerken madde nodan süzün demişsiniz.Fakat verimin içinde madde no yok.
Attığınız linke de şimdi bakıyorum.

İkinci mesajınız ekindeki belge üzerinden söylüyorum, ilk sütun Yevmiye No.

Gönderdiğim linkte sayısaldan çok metinsel sütunlara yönelik, textbox üzerinden süzme (yazarken süzme) örneği var.

Son düzenleme:
Elde etmek isteğiniz listeyi de elle hazırlayıp (en azından bir kısmını) eklerseniz çözüm almanız hem kolaylaşır, hem de çözüm için isabetli bir rota belirlenir.

Ömer Bey ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Yanlış anlamazsanız benim excel bilgim ortanın altında sayılır.Benim yapmak istediğim şey ilk başta dediğim gibi 2 tane işlem.
Birincisi muavini sıralarken fişin içine girmeye gerek kalmadan fişin karşı bacaklarını görme olayı,
Örnek 100 kasa muavini
Hesap No----Hesap adı--Fiş No---Tarih----------Borç-----Alacak-------Karşı Hesap
100.01.001.......Kasa----0010---01.01.2013----10.000------0-----335,331,689
100.01.001-----kasa----0011---02.01.2013-----8,000--------0--------770,191,329
100.01.001-----kasa----0012---15.01.2013-----150.000------0------320,329,

Yukarıda yaptığım gibi,muavini sıralarken yeni bir kolon açılsın,orda fişin karşı hesabı gözüksün istiyorum.

İkincisi de Fiş numaralarının üstüne tıkladığımda direkt olarak mahsup fişinin içine girebileyim(yeni bir sayfada gösterimde olabilir)
Tekrardan affınıza sığınaraktan sizin dediklerinizi yaptığım takdirde dediklerimden hangisi olacak acaba,

Son düzenleme:
Sayın my_gan, her yevmiye maddesi aynı sayıda satırdan oluşmuyor, onun için en azından benim için formül ile çözüm zor görünüyor.

Makro bilenlerin görüşünü bilemem tabi.

Ayrıca bir şey hatırlatmak isterim, örneğin 100 kasa hesabını ve ... yevmiye no'sunu seçtik diyelim (bu durumda süz işleminin sonucu genellikle 1 satır kalır, tabi aynı yevmiye maddesinde aynı hesap hem alacaklı ve hem de borçlu kayıt görmemişse-ki bu da mümkün bence-), sonra da yevmiye no kısmı aynen bırakılıp bu kez 100 kasa hesabı kısmındaki süz'ün "tümü" haline dönüştürüldüğünü düşünelim.
Böylece 100 kasa hesabının işlem gördüğü bir yevmiye maddesinin tümünü görmüş olursunuz.
Bileşik (toplu) yevmiye kaydı yapılmıyorsa ve bir yevmiye maddesinde alacaklı veya borçlu hesap sadece 1 tane ise benim açımdan belki bir umut formül ile bir şeyler olabilir.
Ama sanmıyorum ki alacaklı veya borçlu taraf her zaman tek kalemdan oluşsun.

Söylediğim gibi formül ile istediğinizi elde etmek bana zor gibi göründü.
Kusura bakmayınız.

Makro çözüm bulmanız gerekiyor gibi.
İyi günler dilerim.

Ömer Bey yardımlarınız için teşekkür ederim.Yarın sağlam kafayla yazdıklarınıza tekrardan bakacağım,

Tekrar söyleyeyim,
-maddelerin tamamında ya alacaklı ya da borçlu taraf mutlaka tek hesaptan oluşmaz,
-Hesaplardan birinin örneğin borçlu tutarı, mutlaka karşı hesaplardaki alacaklı tutarların matematik toplamı olmayabilir. Zira o tutarların içinde aynı maddedeki başka bir borçlu kalemin karşılığı olanlar da vardır.

İyice bir tartın bence.

Geri