demo makrosu????

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TÜRKÇE
selamlar
ihtiyacım olan bir kod var ve tek harfini bile yazamadın resmen.mesela 10 defaden sonra girişi engellencek bir dosya hazırlanabilirmi?örneğin işteki birine bir dosya verdim ve o dosyanın onda durmasınıda istemiyorum örneğin bunu nasıl yapabilirm?umarım derdimi anlatabilmişimdir.şimdiden teşekkür ederim

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Win7 Home Basic TR 64 Bit

Ofis-2010-TR 32 Bit
Kodların en başına bunu yazın.A sütununda 10 satır dolmuşsa ilemden çıklır ve uyarı verir.:cool:
Kod:
If Cells(65536, "A").End(xlUp).Row >= 10 Then
    MsgBox "10 satır doldu başka giriş yapamazsınız..!!"
    Exit Sub
End If

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TÜRKÇE
ilginize teşekkür ederim ama her girişte 1 satır yazı yazılma olayını nasıl halletçem?biraz güvenliğe öenm veririm ben örneğin yakın zamanda eğer şifre yanlış girilirse dosyayı tamamen silen bir kod yazdım(nasıl yadım ben bile bilmiyorum:)).şimdide bunu kafaya taktım.acaba en kolay yolu sürelimi dersiniz?

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
İlk sorunuzda 10 satır demiştiniz.Şimdi her seferinde 1 satır diyorsunuz.
Sorunuzu sormazdan önce kafanızda sorunuzu tasarlayıp öyle sorarsanız bizde boşu buşuna kod yazmış olmayız.Böyle olmuyor.
Kodlara gelince.:cool:

Boş bir standart modül oluşturunuz.
O modüle aşağıdaki kodu yazınız.
Kod:
Global kontrol As Boolean
Kaydettiğiniz tuşada aşağıdaki kodu yazınız.
Kod:
If kontrol = True Then
    MsgBox "Daha önce 1 satır veri girdiniz.1 satırdan fazla veri giremezsiniz.", vbCritical
    Exit Sub
End If
kontrol = True
'Buraya Kodlarınız Yazın
'--------------
'-----------------
'---------------

Excel Vers. ve Dili
excel 2003 TÜRKÇE
sanırım tamamen yanlış anlaşılma oldu.yoksa emeğinize garezim yok tabikide.ama düşünün.ben size bir dosya gönderdim.nasıl olmuş diye göstermek için ve o dosya sizde uzun süre kalsın istemiyorum.size o dosyayı silde diyemiyorum.oyüzden bir önlem istemiştim.yani size gönderdiğim dosyayı sadece 10 kez açabilin.sora dosya açılamasın ve silsin kendini falan.güvenlik önlemi olarak yani.bu mumkün mü acaba üstadım??*

Orion1

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili

Ofis-2010-TR 32 Bit
sanırım tamamen yanlış anlaşılma oldu.yoksa emeğinize garezim yok tabikide.ama düşünün.ben size bir dosya gönderdim.nasıl olmuş diye göstermek için ve o dosya sizde uzun süre kalsın istemiyorum.size o dosyayı silde diyemiyorum.oyüzden bir önlem istemiştim.yani size gönderdiğim dosyayı sadece 10 kez açabilin.sora dosya açılamasın ve silsin kendini falan.güvenlik önlemi olarak yani.bu mumkün mü acaba üstadım??*
Ne yapmak istediğiniz anlayamadım.2 kerede farklı cevaplar verdim sorunuza karşılık ama siz hala olmadı diyorsunuz.
Biz burada kendini silen dosya kodlarını vermiyoruz.Bu kodları kimin ne amaçla kullanacağı belli değil.Kötü amaçlar içinde kullanılabilir.Zaten bir süre sonra kendini silen dosya yapmak ta doğru bir şey değil.Şahıslar ona bir miktar veri girecekler ve sonra o veriler kaybolacak.Bunu sorumluluğunu albilecek insan tanımıyorum.:cool:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...