ToHaNS
Altın Üye
- Excel Vers. ve Dili
- Office 365 TR
Arkadaşlar merhaba, tam olarak yapmak istediğim şey kullanıcı olur da kitap ismi değişken olarak atanmış kitabını manuel olarak açar ve kendince düzenler kaydetmeyi unutursa, sonra da ana sayfa üzerinden makro ile işlem yapmaya kalkarsa manuel girdiği veriler kaybolmasın
Eğer çalışma kitabı açıksa pencereyi ekrana getir verileri kaydet, sonra kodlara devam et, eğer açık değilse de aç ve pencereyi aktif et işleme devam et şeklinde ilk yardım rica ettiğim konu bu.
Diğeri ise kodun son satırında başka alternatif bilmediğim için onu yazdım. DosyaAdı olarak tanımladığım değişkene ait pencereyi aktif etmesini istiyorum, 3-5 tane excel çalışma kitabı açık olunca problem çıkartır mı? "ActiveWindow.ActivateNext" Komutu deneme yanılma ile windows(DosyaAdı).Activate şeklinde bir kaç alternatif denedim muvaffak olmadım.
Eğer çalışma kitabı açıksa pencereyi ekrana getir verileri kaydet, sonra kodlara devam et, eğer açık değilse de aç ve pencereyi aktif et işleme devam et şeklinde ilk yardım rica ettiğim konu bu.
Diğeri ise kodun son satırında başka alternatif bilmediğim için onu yazdım. DosyaAdı olarak tanımladığım değişkene ait pencereyi aktif etmesini istiyorum, 3-5 tane excel çalışma kitabı açık olunca problem çıkartır mı? "ActiveWindow.ActivateNext" Komutu deneme yanılma ile windows(DosyaAdı).Activate şeklinde bir kaç alternatif denedim muvaffak olmadım.
Kod:
Sub İşlemKayıt()
If [B4] = "" Then
MsgBox ("Lütfen işlem yapmak istediğiniz kişiyi seçiniz."), vbInformation, " Kişi Seç"
[B4].Select
Else
If [B9] = "" Then
MsgBox ("Lütfen 'Tarih' giriniz"), vbInformation, " Tarih Giriniz"
[B9].Select
Else
If [B10] = "" Then
MsgBox ("Lütfen 'İşlem Türü' seçiniz"), vbInformation, " İşlem Türü"
[B10].Select
Else
If [b11] = "" Then
MsgBox ("Lütfen 'İşlem Detayı' belirleyiniz"), vbInformation, " İşlem Detayı"
[b11].Select
Else
If [B12] = "" Then
MsgBox ("Lütfen 'Detay Bilgisi' giriniz"), vbInformation, " Detay Bilgisi"
[B12].Select
Else
Dim Kişi, DosyaAdı As Variant
Kişi = Sheets("İşlemler").Range("b4")
DosyaAdı = Sheets("Sabitler").Range("u1") & Kişi & ".xlsm"
Application.DisplayAlerts = False
If Workbooks.Open(DosyaAdı).ReadOnly = True Then
Workbooks(DosyaAdı).Close SaveChanges:=True
Application.DisplayAlerts = True
Else
Sheets("Detay").Select
Application.Goto Reference:="R100000C1"
Selection.End(xlUp).Select
ActiveCell.Range("A1:P1").Select
Selection.Copy
ActiveCell.Offset(1, 0).Range("A1").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False
ActiveCell.Select
Application.CutCopyMode = False
Windows("AnaSayfa.xlsm").Activate 'Bu isim sabit buralarda sıkıntı yok çalışıyor
Range("B9:B11").Select
Selection.Copy
ActiveWindow.ActivateNext' Bu kısım için DosyaAdı değişkenine Ait çalışma kitabı penceresini aktifleştir