• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişken sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Usyk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Tr
Ekli dosyada Kod sayfasında aranan değerin karşılığındaki sayıları çekmek istiyorum.
Örneğin;

"Ahmet" kelimesinde her harfine karşılık gelen kodu sırasıyla sütunlara yazdırıyorum.
Ancak bazı kelimeler içerisinde işaret ve sayılar mevcut. Mesela " Ahmet3", "Veli %12hasan" gibi.
Sayısal değerlerin kodlarını getirtemiyorum. Muhtemelen veri tipinden dolayı olabilir.
Teşekkürler.

http://www.dosya.tc/server13/9fryvp/Deneme.rar.html

Merhaba,
Siz arattığınız zaman metinden parça aldığınız için sayısal değerler metin olarak algılanıyor ve düşeyara işlemi gerçekleştiremiyor.
Kod sayfasındaki sayısal verileri metin olarak girerseniz kodlarınız doğru şekilde çalışıyor.
İyi çalışmalar...

Merhaba,
Siz arattığınız zaman metinden parça aldığınız için sayısal değerler metin olarak algılanıyor ve düşeyara işlemi gerçekleştiremiyor.
Kod sayfasındaki sayısal verileri metin olarak girerseniz kodlarınız doğru şekilde çalışıyor.
İyi çalışmalar...

Ömer Bey
Kod sayfası A sütununu metin olarak biçimlendirmiştim. Dediğiniz şekilde girdim. Teşekkürler.

Sn muygun,

Benim burada yapmaya çalıştığım elimde bir liste var ve bu listedeki isimlerin bazılarında (önemli bir kısmında) kelime, rakam ve özel karakterler birlikte bulunuyor. Alfabetik sıralama yaptığımda excel istediğim gibi vermiyor. Örneğin "AB10" adı "AB5" den önce geliyor. Ya da "SEP-F" adı "SEP" ten önce geliyor.

Bu dosya ile yapmaya çalıştığım her harfe istediğim sıraya göre bir kod vererek sıralama yaptırmak. Listem çok uzun ve zaman zaman değiştiği için manuel yapmak istemedim. Ascii kodlarını da düşündüm ama sıralaması uygun değil.

İlk kısmı tamam. Şu an için metin içindeki sayılardan kaynaklı sıralama sorunu kaldı. Yani "AB10" un "AB5" ten sonra gelmesi kısmı.

İlgi ve yardımınız için çok teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Geri