• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değişken özel üstbilgi (Custom Header)

Excel Vers. ve Dili
excell 2003/Eng.
özel üstbilginin sol kısmına;
sayfa hangi hücre ile başlıyorsa o hücrenin yanındaki hücreler üstbilgi olarak değişken olsun. yani her sayfanın başlığı farklı olsun

Örnek; yazdırma alanı ( E:I ) sütunları olsun.

sayfa yazdırılırken;
1.sayfa (E5:I5) hücreleri ile başlıyorsa, özel üstbilgi (A5 : D5) olsun
2.sayfa (E17:I17) hücresi ile başlıyorsa, özel üstbilgi (A17 : D17) olsun
3.sayfa (E33:I33) hücresi ile başlıyorsa, özel üstbilgi (A33 : D33) olsun
4.sayfa..............
5.sayfa..............
değişken olarak böyle devam etsin.

bilmem anlatabildimmi ?

Selamlar,

Aşağıdaki kodu denermisiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub DİNAMİK_ÖZEL_ÜST_BİLGİ()
    Dim X As Integer, Satır As Integer

ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = Range("A1") & " " & Range("B1") & " " & Range("C1") & " " & Range("D1")
[COLOR=black]    ActiveSheet.PrintOut From:=1, To:=1, Copies:=1[/COLOR]

For X = 1 To ActiveSheet.HPageBreaks.Count
        Satır = ActiveSheet.HPageBreaks(X).Location.Row
        ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader = Range("A" & Satır) & " " & Range("B" & Satır) & " " & Range("C" & Satır) & " " & Range("D" & Satır)
[COLOR=red]        [/COLOR][COLOR=black]ActiveSheet.PrintOut From:=X + 1, To:=X + 1, Copies:=1[/COLOR]
    Next

MsgBox "İşleminiz tamamlanmıştır.", vbInformation
End Sub

sayın korhan ustam;
yazmış olduğunuz kod pek kullanışlı değil. makro çallıştığında her döngüdeki bilgiyi bütün sayfaya uyarlıyor, sonra yeni döngü çalışıyor o bilgileride bütün sayfaya uyarlıyor bu böyle devam edip gidiyor. döngü bittiğindeki bilgiler bütün sayfaya uyarlanıyor.
Yazdığınız kodları dosyama yazdım. ekteki dosyayı incelerseniz sevinirim.

Benim bu makrodaki amacım fatura başlığı yapmak, ben üstbilgiden yola çıkarak sordum bu soruyu illa üst bilgi olması şart değil başka çözümü varsa o da olur.
saygılar.

Ekli dosyalar

Selamlar,

Haklısınız. Üst bilgi tanımlandıktan sonra yazdırma işleminde sadece ilgili sayfayı yazdırmamız gerekiyordu. Bu detayı atlamışım. Üstteki mesajımdaki kodu güncelledim. İncelermisiniz.

Butona tıkladığınızda üst bilgiler tanımlanıp ilgili sayfa direk yazıcıya gönderilecektir.

Sayın Korhan ustam;

öncelikle konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. tek bir sorum olacak belirtmediğim için özür dilerim.

ActiveSheet.PageSetup.CenterHeader yerine,
ActiveSheet.PageSetup.LeftHeader yazıp,
bilgiler alt alta gelecek şekilde nasıl değiştirebiliriz ?

yani; "A" "B" "C" "D" hücreleri birbirinin altında olacak şekilde
(bu şekilde üye no, adı soyadı, t.c no, adres bilgileri fatura başlığı olacak sol tarafta alt alta olacak)

şimdiden teşekkür ederim.

Selamlar,

Aşağıdaki şekilde denermisiniz.

Kod:
ActiveSheet.PageSetup.LeftHeader = Range("A1") & Chr(10) & Range("B1") & Chr(10) & Range("C1") & Chr(10) & Range("D1")

Korhan Ustam;
elinize, kolunuza, aklınıza sağlık. sevinçten uçmak üzereyim. :)) çok teşekkür ederim. bu sayede alışveriş yapan müşterilere ay sonunda tek tuşla seri bir şekilde 300 adet faturayı aynı anda basacağım. güncellenmiş son hali ektedir merak edenler inceleyebilir belki işine yarayan olur.
saygılar.

Ekli dosyalar

Geri