• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

..:: Değişken kriterlere formül ile göre veri özetleme ::..

Ömer BARAN

Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 2013 ( 32 bit ) TÜRKÇE
Merhabalar!...
Onay Kutuları ile belirlenen kriterlere göre verileri özetlemeye çalışıyorum.
Epeydir ara vermişim, sanırım TOPLA.ÇARPIM formülüyle halledilebilir.
İlgilenecek üyelere şimdiden teşekkürler.

NOT: Veri tablosunda boş hücrelerin ve 0 (sıfır) değerlerinin de dikkate alınması gerekiyor. Çünkü kriterlerden bir tanesi de 0 (sıfır) değeridir.

Ekli dosyalar

Merhaba, sorduklarınızı pek anlamadım açıkçası oran sütünunda 0 olması ile boş olması durumunun dikkate alınması lazım ne demek soru nerede burda :)

İlk çözümünüze gelirsek, yardımcı sütun kullanarak halledilebilir şu şekilde;
tarih sütunun yanına boş bir sütun açın ve aşağıdaki formülü çoğaltın
Kod:
=AY(D11)

Daha sonra da W1 hücresine şu formülü ekleyin;
Kod:
=ETOPLA($E$11:$E$23;V1;$M$11:$M$23)

Birde şu formülü deneyin, yardımcı sütunu oluşturmayı unutmayın tabi :)
Kod:
=ÇOKETOPLA($M$11:$M$23;$E$11:$E$23;V6;$N$11:$N$23;V14)+ÇOKETOPLA($M$11:$M$23;$E$11:$E$23;V6;$N$11:$N$23;V15)+ÇOKETOPLA($M$11:$M$23;$E$11:$E$23;V6;$N$11:$N$23;V16)+ÇOKETOPLA($M$11:$M$23;$E$11:$E$23;V6;$N$11:$N$23;V17)

Son düzenleme:
Merhaba, sorduklarınızı pek anlamadım açıkçası oran sütünunda 0 olması ile boş olması durumunun dikkate alınması lazım ne demek soru nerede burda :)

İlk çözümünüze gelirsek, yardımcı sütun kullanarak halledilebilir şu şekilde;
tarih sütunun yanına boş bir sütun açın ve aşağıdaki formülü çoğaltın
Kod:
=AY(D11)

Daha sonra da W1 hücresine şu formülü ekleyin;
Kod:
=ETOPLA($E$11:$E$23;V1;$M$11:$M$23)

Sayın Bagwell, soldaki onay kutularından diyelim üç ayı seçtim ve oranlardan da 8'i seçtim bu durumda, listedeki B sütunundaki AY bilgilerinden seçilen aylara ait ve M sütunundaki seçilen oanlara ait satırlardaki L, N ve O sütunlarında yer alan sayıların toplamının veri tablosunun üst tarafındaki tabloya gelmesini sağlamalıyım. Sanırım açıklamayı yeterince yapamamışım.
Örneğin; diyelim ki, aylardan Haziran ve Temmuz'u ve oranlardan da 0 ve 18' seçtim, bu durumda M6 hücresine (115+1630+58=) 1803 sayısının, M9 hücresine 56 sayısının gelmesi lazım, benzer şekilde N6,N7 ve N8, O6, O7 ve O8'e hücrelerine de ilgili sütunlardaki veriler toplamlarının gelmesini bekliyorum.
İlgi için tekrar teşekkürler.

Ek dosyayı incelermisiniz

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri