• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişken İsimli Dosyaları Açma

Excel Vers. ve Dili
Excel 2003 & 2007, Eng
Merhaba,

workbooks.open komutu ile tanımlı klasörün içindeki tanımlı excel sayfasını açabiliyorum. Ancak sorunum şu: herhafta güncel dosyanın yeri ve adı değişiyor. Ör: 52 olan değer bir sonraki hafta 01 olucak. Macronun içine i diye bir değişken atamama rağmen başarılı olamadım. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz? Teşekkürler
not: forumda aradım ancak buna benzer bir konu başlığı bulamadım.

Workbooks.Open "\\Trbur1neva1\ppc\1-FARLAR\04-PLANLAR AAA\W52-FAR-AAA" & "\" & "Konsolide_FAR_w52-AAA.xls"

Merhaba,

Değişken olan bölümleri kırmızı ile işaretlermisiniz. Ve bu değişkenleri hücredenmi alacaksınız yoksa makro içinde değişkenmi tanımlayacaksınız..

.

Merhaba,
Değişken olan kısım sadece "52" olan kısım. Bu haftayı simgeliyor. Bu değer önümüzdeki hafta "01" olucak. Bu değeri macroda otomatik olarak yapmak istiyorum. Bu daha pratik olacak benim için.
Teşekkürler

Merhaba,
Değişken olan kısım sadece "52" olan kısım. Bu haftayı simgeliyor. Bu değer önümüzdeki hafta "01" olucak. Bu değeri macroda otomatik olarak yapmak istiyorum. Bu daha pratik olacak benim için.
Teşekkürler

Önce Araçlar / Eklentiler den "Toolpak Çözümleyicisini" işaretleyiniz..

Bu şekilde denermisiniz..

Kod:
On Error GoTo atla:
    hafta = Application.Evaluate("=weeknum(" & CDbl(Date) & ",2)")
atla:
    hafta = Application.Evaluate("=haftasay(" & CDbl(Date) & ",2)")

Workbooks.Open "[URL="file://\\Trbur1neva1\ppc\1-FARLAR\04-PLANLAR"]\\Trbur1neva1\ppc\1-FARLAR\04-PLANLAR[/URL] AAA\W" & hafta & "-FAR-AAA\Konsolide_FAR_w" & hafta & "-AAA.xls"
.

Çok teşekkür ederim. Bu çok işime yarayacak.
İyi günler...

Geri