• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişken değer alan bir hücreye göre diğer çalışma dosyasından değer çağırma

Excel Vers. ve Dili
97-2003 english
Herkese iyi akşamlar.

Başlığı doğru mu yazdım emin değilim ancak içinden çıkamadığım bir sorunum var. :)

Aşağı doğru sıralanmış bir isim listesi mevcut. Bu listede tarihe göre değişen bir hücre mevcut. Diğer sheette aşağı doğru aynı isim listesi sıralanmış durumda. (yaklaşık 500 satır). Bu isimlerin sağında da yaklaşık 50 sütunluk datalar mevcut. Ben ana tablodaki tarihe göre değişen hücredeki değere göre her isim için diğer sheette aynı tarihe karşılık gelen datayı çağırmak istiyorum. VLOOKUP benzeri bir formül kullanmam gerekiyoru sanırım ama bir türlü bulamadım.

Yardımcı olabilirseniz şimdiden teşekkür ederim.

selamlar.

Örnek dosya olmadan zor...
Bir dosya paylaşım sitesine örnek dosyanızı yükleyip link verirseniz daha çabuk yardım alırsınız.

C3 hücresine aşağıdaki formülü yazınız.
Kod:
=İNDİS(SATIŞLAR!$1:$1048576;KAÇINCI($A3;SATIŞLAR!$A:$A;0);KAÇINCI($B$1;SATIŞLAR!$2:$2;0))

C3 hücresine aşağıdaki formülü uygulayınız.
Hata seçeneğini ekleme nedenim Takvim kısmında olup satış sayfasında olmayan sütun başlıkları olması (W39'dan sonrası yok)
Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(İNDİS(SATIŞLAR!$A$3:$AO$14;KAÇINCI(A3;SATIŞLAR!$A$3:$A$14;0);KAÇINCI($B$1;SATIŞLAR!$2:$2;0)))=DOĞRU;"VERİ YOK";İNDİS(SATIŞLAR!$A$3:$AO$14;KAÇINCI(A3;SATIŞLAR!$A$3:$A$14;0);KAÇINCI($B$1;SATIŞLAR!$2:$2;0)))

Son düzenleme:
mucit77, omer.baran yardımlarınız için çok teşekkür ederim. formülleri kullanarak kendi dosyamda farklı sheetlerden de benzer mantıkla data çektim. Dosyama uyarlamak için saat 10'dan beri bilgisayar başındayım. (kendim uyarlarsam mantığını da anlayabilirim diye düşündüm) Başardım ancak malesef nasıl çalıştığı mantığını halen çözemedim. :) index ve match formüllerini bir arada kullanmak konusunda forumda biraz daha araştırma yapmam gerekiyor sanırım.
Tekrar yardımınız için çok teşekkür ederim.

selamlar.

Geri