• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değişken aralıktaki son satır numarası

Excel Vers. ve Dili
2019 tr
merhabalar. forumda bolca örnek olsa da değişken aralıktaki son satır ile ilgili bir şey bulamadım. genel olarak belli olan sütundaki son dolu hücre kodları mevcut. peki alan değişkenlik gösteriyorsa nasıl olmalı. örnekte açıklamaya çalıştım. teşekkürler...
not: ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell).Row işimi görmüyor.

Ekli dosyalar

Aşağıdaki satır, seçili hücrenin bulunduğu alandaki satır sayısını veriyor. Örneğinizdeki gibi durumlarda istediğiniz sonucu verecektir diye düşünüyorum:

[T14] = ActiveCell.CurrentRegion.Rows.Count

Aşağıdaki satır, seçili hücrenin bulunduğu alandaki satır sayısını veriyor. Örneğinizdeki gibi durumlarda istediğiniz sonucu verecektir diye düşünüyorum:

[T14] = ActiveCell.CurrentRegion.Rows.Count
teşekkürler. sanırım benim kodumla ilgili sadece başlıklar olduğunda (başlık hariç alt taraf boşsa) sorun çıkarıyor. uyarlamaya çalışacağım ama tam cevap vermedi. elinize sağlık.

Dediğiniz gibi konuyla ilgili bolca örnek kod var. Aşağıdaki gibi kullanabilirsiniz.

Kod:
Option Explicit

Sub Son_Satir()
    Dim Last_Row As Long

Last_Row = Cells.Find(What:="*", After:=Range("A1"), LookAt:=xlPart, LookIn:=xlFormulas, _
               SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlPrevious, MatchCase:=False).Row
    MsgBox Last_Row
End Sub

teşekkürler. aradığını bulmak da meziyet. önce ne aradığımı bilmem gerekiyor. yardım için sağolun.

Geri