• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Degisken adli HTML dosyalarından veri alma...

Excel Vers. ve Dili
2003 TR
Sayın Arkadaşlarım,

Değişken isimli dosyalardan veri almak ile ilgili bir sorun yaşıyorum ve yardıma ihticım var.
Hergün 2 farklı formatta HTML dosyasına rapor alınmakta. Birincisi "PK 07_07_2011.htm - PK 08_07_2011.htm" diye, diğeri "PK 07_07_2011.htm ASB - PK 08_07_2011 ASB.htm" şeklinde tarih sırasına göre devam eden.

Biz bu html dosyalarının içeriğini haftalık olarak yada 10 günde bir tek tek kopyala - Yapıştır yaparak tarih sırasına göre excel tablosuna alt alta kaydediyoruz. Bu işi manuel yapmak için artık zaman ayıramamaya başladığımızdan belki bir makro yardımıyla yapılabileceğini düşündüm. Bir alanda topladığım son 7-10 güne ait isimleri değişik olan bu html dosyalarının içeriğinin hepsini, excel'de tuttuğum bir tabloya aktarmak istiyorum.

Bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
Örnek dosyalar ektedir.
Teşekkürler,
Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Hocalarım bu konuda yardımcı olabilirmi Lütfen..
Teşekkürler.

Konuyla ilgili fikir, yorum veya teorisi olan bir arkadaş yok mu..?

Sayın ustalarım,
Böyle birşey mümkün değilse, en azından mümkün değildir diye bir yorum yapabilirseniz boş yere uğraşmamış oluruz bizlerde..
Pazartesinden beri deli gibi uğraşıyorum, çözemedim bir türlü :(

HTML to Xls çevirici kullanarak denedim,
fakat onda da örneğin tarih hücrelerinde tarihi ayrı saati ayrı hücreye yazıyor, tek hücreyi 2 hücre olarak excele çeviriyor. Sanırım arada boşluk olduğu için parçalıyor. Buda benim işimi görmüyor...

Nasıl Nasıl Nasııll...... yapcam :(

Geri