• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişiklikleri makro ile izleme

Excel Vers. ve Dili
Office 365 Türkçe
Merhaba Arkadaşlar

Ekte internette bir forumdan aldığım bir dosya var. İçindeki makroyu başka bir yere uygulamaya çalıştığımda hata (object required) veriyor. Sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Not: Bu dosyadaki makroyu kullanmak istiyorum çünkü değişikliklerin tamamını listeleyip takip edebileceğim. Forumdaki Gökhan beyin değişiklikleri izle konusunu okudum, ama ben bunu makroyla yapmak istiyorum.

Ekli dosyalar

merhaba.

tam olarak ne yapmak istiyorsunuz? onu açıklarsanız yardımcı olmaya gayret edelim.

eğer buradaki kodu olduğu gibi standart bir modüle kopyalar ve makro çalıştırmak isterseniz hata verir. "target"ın ne olduğunu bilmez.

Merhaba,

Sheet1 sayfasının içindeki kodları çalışma sayfanızın kod bölümüne yapıştırdığınızda çalışmalı.

İlk aklıma gelen kodlardaki sayfa isimlerini çalışmanıza göre uyarladınız mı?

Tablonuzun örnek bir çalışmasını eklerseniz daha net cevaplar alabilirsiniz.

Kod:
   [COLOR="Red"]Sheet2[/COLOR].Cells([COLOR="Red"]Sheet2[/COLOR].UsedRange.Rows.Count + 1, 1) = Application.UserName
   [COLOR="Red"]Sheet2[/COLOR].Cells([COLOR="Red"]Sheet2[/COLOR].UsedRange.Rows.Count, 2) = Date
   [COLOR="Red"]Sheet2[/COLOR].Cells([COLOR="Red"]Sheet2[/COLOR].UsedRange.Rows.Count, 3) = Target.Address
   [COLOR="Red"]Sheet2[/COLOR].Cells([COLOR="Red"]Sheet2[/COLOR].UsedRange.Rows.Count, 5) = Target.Value
   [COLOR="Red"]Sheet2[/COLOR].Cells([COLOR="Red"]Sheet2[/COLOR].UsedRange.Rows.Count, 4) = [COLOR="Red"]Sheet3[/COLOR].Cells(Target.Row, Target.Column)

[COLOR="Red"]Sheet3[/COLOR].Cells(Target.Row, Target.Column) = Target.Value

Son düzenleme:
Arkadaşlarım, ilginize çok teşekkür ederim. Sayın hamitcan hocamın önerdiği örnek çok güzel çalıştı. Tam tabiriyle "cuk" oturdu. Korhan hocam yine konuşturmuş. Tekrar teşekkür ederim.

Geri