• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değişiklik yapılmadıysa uyar

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
Merhaba arkadaşlar;
Aşağıdaki kod ile, 4 eşitlikten en az biri olumsuz ise uyarı vermesini istiyorum.
ancak yapamadım.
yardımcı olursanız sevinirim.

Kod:
 If ComboBox1.Value = sv.Cells(satır, 1) _
And ComboBox2.Value = sv.Cells(satır, 2) _
And TextBox1.Value = sv.Cells(satır, 3) _
And TextBox2.Value = sv.Cells(satır, 4) _ Then

MsgBox " Bilgilerde hiçbir değişiklik yapılmadı"
Exit Sub
End If

Örnek bir dosya ekledim.
yapmak istediklerimi bu dosyadaki userform üzerinde açıkladım.

Ekli dosyalar

Merhaba.

Yanlış anlamadıysam; CommandButton3_Click kodlarının baş tarafındaki If satırlarından
TextBox2 ile ilgili olan satırda aşağıdaki kırmızı VEYA mavi işaretlediğim kısmı eklemeniz yeterli olacaktır.
Kod:
    And TextBox2.Value = [B][COLOR="Red"]"" & [/COLOR][/B]ListBox1.Column(1) & "" _
    And [B][COLOR="Blue"]0 + [/COLOR][/B]TextBox2.Value = ListBox1.Column(1)
Anlamadığım bir nokta ise, seçilen satıra ilişkin olarak üst kısımdaki ComboBox ve TextBoxlarda değişiklik
olduğunda mevcut kodlarınız sayfaya yeni bir kişi eklemesi yapıyor.
İsteğiniz bu ise mevcut kolarınız tamam.

Ancak değişiklik olduğunda seçilen kişiye ait bilgilerde yapılan değişikliğin,
(yeni bir kişi satırı oluşturması yerine) kişinin satırındaki bilgileri değiştirmek istiyorsanız;
If ... End If kod blokundan sonraki kısımda yer alan 5 adet kod satırındaki sat değişkenlerini satır olarak değiştirmeniz gerekir.
.

Merhaba.

Yanlış anlamadıysam; CommandButton3_Click kodlarının baş tarafındaki If satırlarından
TextBox2 ile ilgili olan satırda aşağıdaki kırmızı VEYA mavi işaretlediğim kısmı eklemeniz yeterli olacaktır.
Kod:
    And TextBox2.Value = [B][COLOR="Red"]"" & [/COLOR][/B]ListBox1.Column(1) & "" _
    And [B][COLOR="Blue"]0 + [/COLOR][/B]TextBox2.Value = ListBox1.Column(1)
Anlamadığım bir nokta ise, seçilen satıra ilişkin olarak üst kısımdaki ComboBox ve TextBoxlarda değişiklik
olduğunda mevcut kodlarınız sayfaya yeni bir kişi eklemesi yapıyor.
İsteğiniz bu ise mevcut kolarınız tamam.

Ancak değişiklik olduğunda seçilen kişiye ait bilgilerde yapılan değişikliğin,
(yeni bir kişi satırı oluşturması yerine) kişinin satırındaki bilgileri değiştirmek istiyorsanız;
If ... End If kod blokundan sonraki kısımda yer alan 5 adet kod satırındaki sat değişkenlerini satır olarak değiştirmeniz gerekir.
.

Syn. Ömer BARAN;
teşekkür ederim.
kırmızı olarak belirtiğiniz değişikliği yapınca kod istediğim gibi çalıştı.

Diğer belirtiğiniz kısımda haklısınız. Örnek dosya oluştururken "Değiştir" makrosu yerine "kaydet" makro sunun kodlarının almışım.

Geri