• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişen verilere göre otomatik filtreleme

Excel Vers. ve Dili
2010 türkçe
A1 Hücresi web’den veri çekilen hücre , A1 Hücresi 0> büyük olduğunda yazı tipi rengi yeşil, 0< küçük olduğunda ise yazı tipi rengi kırmızı olacak şekilde koşullu biçimlendirilmiştir. Buraya kadar sorun yok.
A1 hücresinin bulunduğu sütunda yaklaşık 1000 satırlık yazı tipi rengi kırmızı ve yeşil olan veriler var, benim istediğim A1 Hücresi otomatik değiştikçe yazı tipi rengine göre filtrenin otomatik olarak çalışmasını sağlayacak makro veya kod oluşturmak. Ayrıca bu kod aynı sayfada B1-C1-D1-E1-F1… sütununda bulunan veriler içinde aynı anda kullanılması lazım ( Ben her seferinde değer değiştikçe bu hücreleri manuel olarak rengine göre filtre yapıyorum. Excel 2007 ) Bu imkanı verdiği için http://www.excel.web.tr ‘ye çok teşekkürler. Kolay gelsin.

Yaptığım araştırmalarda aşağıdaki kodu buldum fakat =renkkodu(Adres) kısmını kendi çalışmama uyarlıyamadım
Function renkkodu(hucre As Range) hucre1 = hucre.Address(ColumnAbsolute:=False, RowAbsolute:=False) renkkodu = Range(hucre1).Font.ColorIndex
End Function Kaydet ve Editörü kapat. Renkkodu adında yeni bir fonksiyon yaratmış olduk.
Tablonun en sağındaki hücrelere =renkkodu(adres) yaz (adres rengine göre filtreleme yapacağın hücre) Aynı formülü tablonun tüm satırlarına karşılık gelecek şekilde kopyala. Böylece sözkonusu hücrenin renk kodunu yazdırmış olduk.

Yardımcı olacak bir arkadaş yok mu _?

Geri