• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişen Hücrenin Değerini Almak

Excel Vers. ve Dili
ms office 2002
Merhabalar,
Bu benim ilk mesajım.Şimdiden bana yardımcı olacak tüm arkadaşlara abilerimize üstatlarımıza teşekkür ederim.

Sorum şu ;
1. Adım
A1:0
B1:0

2. Adım
A1:0
B1:15

3. Adım
A1:15
B1:25

4. Adım
A1:25
B1:42

5. Adım
A1:42
B1:90

6. Adım
A1:90
B1:100

Anlaşılması için 6 adımda özetlemeye çalıştım.Girdiğim %değerlerini değiştirdiğimde değiştirilmeden önce ki değeri bir başka hücrede gösterilmesini istiyorum.Yardımlarınızı rica ediyorum.
Formül ile olabiliyor ise daha memnun olurum.
Selamlar,
Umut ŞAHİN

Aşağıdaki kodları ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırırsanız B1 hücresi seçildiğinde mevcut olan değeri A1 hücresine alır:

Kod:
Private Sub Worksheet_selectionChange(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, [B1]) Is Nothing Then Exit Sub
[A1] = Target
End Sub

Çok teşekkür ederim hızlı cevabınız için.Ama ufak bir sıkıntı var.Hücreye ancak yeni bir değer girdiğimde eski değeri atamasını istiyorum.Bu durumda yeni değer girmeden eski değer varken hücreye tıklasam dahi değeri hemen atıyor.
Yardım rica ediyorum.

selam,
örnek ektedir. inceleyin..
kolay gelsin..

Son düzenleme:
Her ne kadar çözüm bulunsa da aşağıdaki kodları bir deneyiniz. Kodları yine ilgili sayfanın kod bölümüne yapıştırın. Kodlarda B1 hücresi seçildiğinde B1'de yazılan değeri Z1 hücresine yazar. Eğer B1'i değiştirirseniz bu sefer Z1'deki değeri A1'e aktarır. Ben Z1'i uzak ve boş bir hücre olduğu için seçtim. Siz isterseniz yine boş olan ve sizin için gerekli olmayan bir hücreyi kullanabilirsiniz:
Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
[A1] = [Z1]
End Sub

Private Sub Worksheet_selectionChange(ByVal Target As Range)
[Z1] = Target
End Sub

Geri