• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değişen hücre içeriğine göre eşitleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dobravatandas
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
D

dobravatandas

Misafir
Arkadaşlar günlerdir excel web başta, bir çok yeri araştırdım ama bulamadım. Sorunum "Bir sayfadaki hücrenin içeriğinin değişmesine göre bitişik hücreyi aynı kitaptaki başka bir sayfanın farklı hücrelerinden birine eşitlemek". ÖRNEK verirsek "Sayfa 1 deki A1 hücresine, Pazartesi yazarsam hemen yanındaki B1 hücresi, Sayfa 2 deki A1 hücresine eşitlensin, Salı yazarsam A2 hücresine eşitlensin, Çarşamba yazarsam A3 hücresine eşitlensin". Umarım anlatabilmişimdir. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

. . .

B1 hücresi için formül

Kod:
=EĞER(A1="Pazartesi";Sayfa2!A1;EĞER(A1="Salı";Sayfa2!A2;EĞER(A1="Çarşamba";Sayfa2!A3;EĞER(A1="perşembe";Sayfa2!A4;EĞER(A1="Cuma";Sayfa2!A5;EĞER(A1="cumartesi";Sayfa2!A6;Sayfa2!A7))))))

. . .

Merhaba,

Altarnatif olsun,

Kod:
=DOLAYLI("'sayfa2'!"&"a"&ARA(A1;({"Cuma";"Cumartesi";"Çarşamba";
"Pazar";"Pazartesi";"Perşembe";"Salı"});({5;6;3;7;1;4;2})))

Aşağıdaki formülü deneyebilirsiniz.

=DOLAYLI("Sayfa2!A"&KAÇINCI(A1;{"Pazartesi";"Salı";"Çarşamba";"Perşembe";"Cuma";"Cumartesi";"Pazar"};0))

günler elle yazılmayıp formülle geliyor

Yalnız bir nüansı anlatmamışım arkadaşlar özür. Bahsettiğim haftanın günlerini elle yazmıyorum formülle başka bir hücreye göre otomatik geliyor. Bu durumda da formül işlemiyor. Yoksa Hüseyin Çoban arkadaşımızın verdiği formül çok güzel çalışıyor. Diğerlerini denedim olmadı bu arada.

Yalnız bir nüansı anlatmamışım arkadaşlar özür. Bahsettiğim haftanın günlerini elle yazmıyorum formülle başka bir hücreye göre otomatik geliyor. Bu durumda da formül işlemiyor. Yoksa Hüseyin Çoban arkadaşımızın verdiği formül çok güzel çalışıyor. Diğerlerini denedim olmadı bu arada.
Fark edeceğini düşünmüyorum, dosyanızla alakalı olmalı.

--

diğeri de oldu ama aynı sorun.

Mahir Çümen arkadaşın verdiği formül de oldu ama onda da elle girersem çalışıyor otomatik gelirse çalışmıyor.

Verdiğim formülü, önce elle giriş yaparak denedim sonrada veriyi otomatik gelecek şekilde denedim sonuç aynı çıktı.

--

yeni dosya açtım

Fark edeceğini düşünmüyorum, dosyanızla alakalı olmalı.

--
Yeni dosya açtım. Ama yine olmadı. dediğim gibi elle günleri girersem oluyor ama başka hücreden eşitleme yoluyla alırsam olmuyor. Nedenini bilmiyorum.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Verdiğim formülü, önce elle giriş yaparak denedim sonrada veriyi otomatik gelecek şekilde denedim sonuç aynı çıktı.

--

otomatik derken? ben başka hücreye 08.01.2014 şeklinde girilmiş tarihi eşitleme ve biçim olarak da gggg seçerek getiriyorum o zaman da olmuyor.
Bir değer formül ya da fonksiyon tarafından kullanılamıyor diyor. #YOK sonucu çıkıyor

Biz asıl kriteri atlamışsınız.
Birde bunu deneyin.

Kod:
=DOLAYLI("'sayfa2'!"&"a"&ARA(METNEÇEVİR(A1;"gggg");
({"Cuma";"Cumartesi";"Çarşamba";"Pazar";"Pazartesi";"Perşembe";"Salı"});
({5;6;3;7;1;4;2})))

--

Teşekkürler Mahir Bey

En son verdiğiniz formül çalıştı. Tabi gerçek dosyamda henüz yerine koyamadım umarım orada da çalıştırabilirim. Çok teşşekkürler.

İyi çalışmalar.

sonunda dosyayı ekledim. ilginizi rica edeceğim

Mahir Bey verdiğiniz
=DOLAYLI("'sayfa2'!"&"a"&ARA(METNEÇEVİR(A1;"gggg");({"Cuma";"Cumartesi";"Çarşamba";"Pazar";"Pazartesi";"Perşembe";"Salı"});({5;6;3;7;1;4;2})))
formülü yeni bir dosyada yaptım oldu ama ekli dosyada DEFTER VERİ sayfasındaki (kişinin üst satırı maaş alt satırı ekders) ilgili yerlere haftalık veri sayfasından değişen güne göre otomatik veri gelmesini sağlayamadım.
Yani Defter Veri sayfasında 1 satırdaki günlerin değişmesine göre alt kısımda kişilerin karşısındaki yerlere haftalikveri sayfasından ilgili maaş ya da ekders saatinin gelmesini istiyorum. Şu ana kadar ki ilginize teşekkürler. Umarım bu sorunumu çözmeme yardımcı olursunuz. İyi çalışmalar.
Belgenin linki :

http://yadi.sk/d/W5ezTu9EFkqfX

Merhaba,

Bu yöntem çok sağlıklı görünmüyor. Şöyle ki; İsimleri elle giriliyor, bunun yerine isimleri de bir veri tabanından sicil, T.C Kimlik vb. mükerrer olmayan numaralar (İsim mükerrer olabilir) sayesinde almanız hata yapmanızı engeller.

Bu şekilde her sayfaya isimleri elle girmek zorundasınız.

Sorunuza gelince, haftalık veri sayfasından veriler nasıl çekilecek? Defter veri sayfasında bulunan tarihlerin ne gibi önemi var?

Defter Veri B7 hücresine =haftalikveri!A1 yazdığınızda işini görecektir. Çünkü Haftalık Maaş veya Haftalık Ekders sayfalarındaki verileri, ilgili ayın tarihine göre manüel olarak giriyorsunuz. Haftalık veri sayfasında da tarih olsa bir nebze bunu kriter olarak alabiliriz.

---

tarih ve haftalık verinin önemi

Mahir Bey haftalık veriyi elle girdiğimiz doğru ama sadece sene başında bir kez giriyoruz ve bir haftayı kapsıyor.
Defter veri sayfasındaki tarihin önemi ise tarihin değişmesine göre hafta sonları farklı renkleniyor ve haftalık veriden alınan veriler bütün aya otomatik yerleşiyor. Yani ay değişince sadece bir tarih değişimiyle bütün defter otomatik yerleşmiş oluyor. Umarım anlatabildim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri