• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değerin başına gelen kesme işaretini kaldırmak

Excel Vers. ve Dili
Excel-2016
Deeğerli Arkadaşlar..' İyi geceler dileği ile;
Bir makronun çalıştırılması ile H11:H41 aralığında 1/2, 1/3 gibi değerler oluşturuyorum.. Ancak Bu değerlerin başına '1/2, '1/3 gibi kesme işareti geliyor.
Bu da kesirli sayıyı metin biçimine dönüştürmektedir. Ek ilave bir makro ile bu kesme işaretlerini kaldırabilirmiyiz..?

merhaba

' işaretini kaldırmaya çalışmak yerine bunu hiç koymamasının yolunu aramak daha iyi değil mi?
nasıl bir kod kullanıyorsunuz bilmiyorum ama şöyle bir kod işinizi görür mü?

Kod:
Sub kesirliyaz()
Range("A1:A10").NumberFormat = "# ?/?"
For i = 1 To 10
Cells(i, 1) = 1 & "/" & i
Next
End Sub

Süleyman bey.. keşke dediğiniz gibi olsa, o işaret ben istemeden geliyor. Arkadaşlar..Ekte bir örnek dosyada açıkladım.. (yukarıdaki örneklerle biraz uğraştım, ancak sonuç çıkmadı)

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
hocam benim fazla bir excel bilgim yok arkadaş örnek koymadığı için arkadaşa sadece fikir yürüterek birşey yapmak istedim. benim bu siteden öğreneceğim çok. "daha çok fırın ekmek yicem :)"

dosyan ekte düzeltildi. formül yazarkan sayıları " " tırnak işaret içine yazdığından değerler metin diye algılanır o yüzden f2 tuşuna basıp çıktğında değer düzeliyor. kopyala yapıştır değerleri demişsin değer metin olduğundan hesap o şekilde çıkıyordu. iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Helal sana Sn. CONANFORCE.. bilgim yok demişsiniz, ama hiç de öyle değil.. gecenin bu vaktinde zahmet oldu, her şey için teşekkürler ve iyi geceler..

Geri