• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değeri 0 (Sıfır) olan hücredeki formül için yardım lütfen

Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Türkçe
Arkadaşlar, sayfanın genelinde 0 (Sıfır) değeri görünmezken kullandığım formülde sıfır değeri ilgili hücrede çıkmaya başladı, sadece bu formülü uyguladığım hücrelerde sıfır görünüyor, sıfır değerinin görünmemesi için ekleyeceğim formülde ne yapmalıyım, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Kullandığım formül bu: =EĞER(V11<0;0;EĞER((BG11+AJ11)<Parametre!$C$9;Parametre!$C$9-(BG11+AJ11);0))

Şimdiden yakın ilginize çok teşekkür ediyorum.

Merhaba.

Formülünüzde V11'in 0'a EŞİT olması durumu ve Parametre C9 ile BG11, AJ11 toplamının EŞİT olması durumu belirsiz gibi görünüyor.
Kırmızı işaretlediğim = işaretlerini, silerek/ekleyerek istediğiniz sonucu verecek şekilde değiştirirsiniz.
.
Kod:
=EĞER(YADA(V11<[B][COLOR="red"][SIZE="4"]=[/SIZE][/COLOR][/B]0;(BG11+AJ11)>[B][COLOR="Red"][SIZE="4"]=[/SIZE][/COLOR][/B]Parametre!$C$9);"";Parametre!$C$9-(BG11+AJ11))

Merhaba.

Formülünüzde V11'in 0'a EŞİT olması durumu ve Parametre C9 ile BG11, AJ11 toplamının EŞİT olması durumu belirsiz gibi görünüyor.
Kırmızı işaretlediğim = işaretlerini, silerek/ekleyerek istediğiniz sonucu verecek şekilde değiştirirsiniz.
.
Kod:
=EĞER(YADA(V11<[B][COLOR="red"][SIZE="4"]=[/SIZE][/COLOR][/B]0;(BG11+AJ11)>[B][COLOR="Red"][SIZE="4"]=[/SIZE][/COLOR][/B]Parametre!$C$9);"";Parametre!$C$9-(BG11+AJ11))

Ömer hocam, her iki şekildede sıfırları kaldırmadı, başka deneyebileceğim formüller varsa yollamanızı rica ediyorum.

Verdiğim formülü boş bir belgeye uyguladığımda (tabi bir sayfanın adını Parametre olarak değiştirdim)
formülde kullanılan hücrelerin tümü BOŞ iken formül sonucu BOŞ olarak sonuç elde ettim.
Netleşmesi gereken bir durum da formülde atıf yapılan hücrelerin BOŞ olması durumu tabi.
İsterseniz, 0 olmaması gerektiği halde 0 olan hücreleri farklı zemin rengi uygulayarak vurgulayın ve foruma ekleyin ki bakılabilsin.
.

Verdiğim formülü boş bir belgeye uyguladığımda (tabi bir sayfanın adını Parametre olarak değiştirdim)
formülde kullanılan hücrelerin tümü BOŞ iken formül sonucu BOŞ olarak sonuç elde ettim.
Netleşmesi gereken bir durum da formülde atıf yapılan hücrelerin BOŞ olması durumu tabi.
İsterseniz, 0 olmaması gerektiği halde 0 olan hücreleri farklı zemin rengi uygulayarak vurgulayın ve foruma ekleyin ki bakılabilsin.
.

Ömer hocam dosyayı ekledim, sizden ricam V sütununa birde siz bakabilirmisiniz, sayfanın tamamında sıfır görünmezken V sütununda görünüyor, yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Örneğin 5'inci satır için;
V5 hücresi (AR5+U5) işlemi sonucu: 1.300,98927 (biçimlendirme dolayısıyla görüntülenecek olan ise 1.300,99),
Parametre C9 ise 1.300,99.

Matematiksel olarak, Parametre!$C$9-(AR5+U5) işleminin sonucu 0 değil 0,00073.
Formülü aşağıdakilerden biri olarak değiştirirseniz sonuç BOŞ olur.

Yuvarlama işleminin varlığı veya hangi aşamada yuvarlama yapılacağı sizin tercihiniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](M5<0;0;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]((AR5+U5)<Parametre!$C$9;[COLOR="red"]YUVARLA[/COLOR](Parametre!$C$9-(AR5+U5);2);0))
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](M5<0;0;[COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]YUVARLA[/COLOR]((AR5+U5);2)<Parametre!$C$9;Parametre!$C$9-[COLOR="Red"]YUVARLA[/COLOR]((AR5+U5);2);0))
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](M5<0;0;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]YUVARLA[/COLOR]((AR5+U5);2)<Parametre!$C$9;[COLOR="Red"]YUVARLA[/COLOR](Parametre!$C$9-(AR5+U5);2);0))

Örneğin 5'inci satır için;
V5 hücresi (AR5+U5) işlemi sonucu: 1.300,98927 (biçimlendirme dolayısıyla görüntülenecek olan ise 1.300,99),
Parametre C9 ise 1.300,99.

Matematiksel olarak, Parametre!$C$9-(AR5+U5) işleminin sonucu 0 değil 0,00073.
Formülü aşağıdakilerden biri olarak değiştirirseniz sonuç BOŞ olur.

Yuvarlama işleminin varlığı veya hangi aşamada yuvarlama yapılacağı sizin tercihiniz.
.
Kod:
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](M5<0;0;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]((AR5+U5)<Parametre!$C$9;[COLOR="red"]YUVARLA[/COLOR](Parametre!$C$9-(AR5+U5);2);0))
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](M5<0;0;[COLOR="Red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]YUVARLA[/COLOR]((AR5+U5);2)<Parametre!$C$9;Parametre!$C$9-[COLOR="Red"]YUVARLA[/COLOR]((AR5+U5);2);0))
=[COLOR="red"]EĞER[/COLOR](M5<0;0;[COLOR="red"]EĞER[/COLOR]([COLOR="red"]YUVARLA[/COLOR]((AR5+U5);2)<Parametre!$C$9;[COLOR="Red"]YUVARLA[/COLOR](Parametre!$C$9-(AR5+U5);2);0))

Ömer hocam, 3. formülü kullandım çok iyi oldu, emeğinize sağlık... Allah sizden razı olsun.

Estağfurullah, kolay gelsin.
.

Geri