• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değere göre fiyat belirleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yastık
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Arkadaşlar örnek ekte...

kilo değeri girdiğimde ilk 500 gr için 102 TL, sonraki her 500 gr için 10 KG ye kadar 12 TL 10 KG den sonraki her 1 KG için 24 TL gelmesi, ama her ülke için gram değerleri aynı olmasına rağmen birim fiyatları farklı... Lütfen çok acil yardımlarınızı bekliyorum

Ekli dosyalar

Merhaba. Çalışmada 3 aşamalı şart koşulu formülü kurdum. Burada 0,5 kg da dahil birim fiyat 102tl, 10kg da dahil birim fiyat 12 TL olarak aldırdım. Bu şartlar isterseniz değiştirilebilir.

Ekli dosyalar

Merhaba. Çalışmada 3 aşamalı şart koşulu formülü kurdum. Burada 0,5 kg da dahil birim fiyat 102tl, 10kg da dahil birim fiyat 12 TL olarak aldırdım. Bu şartlar isterseniz değiştirilebilir.

teşekkür ederim. rica etsem formülü biraz açıklayabilir misiniz?

Son düzenleme:
Belki üstadlar bunu tek bir hücrede çözebilir bilemiyorum ama ben her şartı üç ayrı hücrede yazmayı tercih ettim. K7 hücresindeki formül iki şartlı bir formüldür. I7 deki değerin sıfır olup olmamasına ve 0,5 den küçük olması şartına bakar. Bu şartlar sağlanıyorsa I7x12TL yapar. 0,5 den büyükse 0 değerini verir. L7 hücresindeki formül kilogramın 0,5 den büyük, 10 kg dan küçük olmasına bakar. bu şart sağlanıyorsa 0,5kg lık kısmı kendi birim fiyatıyla, kalan kısmı da kendi birim fiyatıyla çarpar. M7 hücresindeki formülün çalışmasının tek şartı kilogramın 10 un üzerinde olması şartıdır. Bu şart sağlanırsa ağırlığın 0,5kg lık kısmını kendi birim fiyatıyla, 9,5kg lık kısmını kendi birim fiyatıyla, kalan kısmını da kendi birim fiyatıyla çarpar. Sonuç ise bu 3 değerin toplamıdır.

Belki üstadlar bunu tek bir hücrede çözebilir bilemiyorum ama ben her şartı üç ayrı hücrede yazmayı tercih ettim. K7 hücresindeki formül iki şartlı bir formüldür. I7 deki değerin sıfır olup olmamasına ve 0,5 den küçük olması şartına bakar. Bu şartlar sağlanıyorsa I7x12TL yapar. 0,5 den büyükse 0 değerini verir. L7 hücresindeki formül kilogramın 0,5 den büyük, 10 kg dan küçük olmasına bakar. bu şart sağlanıyorsa 0,5kg lık kısmı kendi birim fiyatıyla, kalan kısmı da kendi birim fiyatıyla çarpar. M7 hücresindeki formülün çalışmasının tek şartı kilogramın 10 un üzerinde olması şartıdır. Bu şart sağlanırsa ağırlığın 0,5kg lık kısmını kendi birim fiyatıyla, 9,5kg lık kısmını kendi birim fiyatıyla, kalan kısmını da kendi birim fiyatıyla çarpar. Sonuç ise bu 3 değerin toplamıdır.

teşekkür ederim ama benim tam olarak istediğim aslında. örneğin 20 KG girildi ... bunun 0,5 kg si için D7 deki birim fiyat alınacak, 0,5 kg den 10 kg ye kadar olan kısım için E7 deki birim fiyatla devam edecek, 10 kg den sonraki her 1 kg içinde G7 deki birim fiyat eklenerek devam edecek. umarım anlatabilmişimdir, yardımcı olursanız çok sevinirim :)

I7 hücresine 20 yazdığınızda sonuç 405 TL çıkmaktadır ki zaten istediğiniz şey de bu değil midir?

I7 hücresine 20 yazdığınızda sonuç 405 TL çıkmaktadır ki zaten istediğiniz şey de bu değil midir?

20 KG girdiğimizde 0,5 KG si için 102 TL
kalan 19,5 KG nin 9,5 KG sinin her 500 gramı için 12 TL - buda 222 TL ediyor yalnış hesaplamadıysam.
kalan 10 KG nin de her Kg si için 24 TL olmalı - 240 TL de burası ediyor

toplamda 564 TL çıkması lazım dediğim gibi yalnış hesaplamadıysam

Şunu sorayım; ağırlık 10 KG üstüne çıkınca ilk 10 kg için önceki tarifenin üstüne 10 kg den fazlalık kısım için mi yeni tarife uygulanacak yoksa ilk 500 gr tutarının üstüne her 1 kilo için ikinci tarife mi uygulanacak?

peki şunu nasıl formüle çevirebiliriz..

20 KG girildi - 20 KG nin
0,5 KG si çarpı D7 deki değer

kalan 10 kg üstü için buda 9,5 KG ediyor E7 deki değer ama burada şöyle bir durum var her 500 kg için E7 deki birim fiyat olacağından önce 10 kg üstü kalan kısmı 2 ile çarpımı gerekiyor.

sonrada 10 kg den sonraki kısım olan 10 kg için * G7 deki değer. ve sonunda toplam..

ömer bey sizinle aynı anda yazmışız bu son yazıklarım işinize yarar mı acaba?

benim soruma cevap verirseniz, dosya hazır olacak

Şunu sorayım; ağırlık 10 KG üstüne çıkınca ilk 10 kg için önceki tarifenin üstüne 10 kg den fazlalık kısım için mi yeni tarife uygulanacak yoksa ilk 500 gr tutarının üstüne her 1 kilo için ikinci tarife mi uygulanacak?

Ömer bey sizile aynı anda yazmışız son yazdıklarım işinize yarar mı acaba?

kalan 10 kg üstü için buda 9,5 KG ediyor E7 deki değer ama burada şöyle bir durum var her 500 kg için E7 deki birim fiyat olacağından önce 10 kg üstü kalan kısmı 2 ile çarpımı gerekiyor.

sonrada 10 kg den sonraki kısım olan 10 kg için * G7 deki değer. ve sonunda toplam..

benim soruma cevap verirseniz, dosya hazır olacak

10 kiloya kadar farklı bir tarife 10 kilodan sonra her kilo için G7 deki tarife tarife ama tabi hepsinin toplamı gerekiyor. aşağıdaki gibi.

Arkadaşlar konu hakkında yardımlarınızı rica ediyorum..

arkadaşlar sorum aynı zamanda sorunum günceldir, yardımcı olmanızı rica ederim.

20 KG girdiğimizde 0,5 KG si için 102 TL
kalan 19,5 KG nin 9,5 KG sinin her 500 gramı için 12 TL - buda 222 TL ediyor yalnış hesaplamadıysam.
kalan 10 KG nin de her Kg si için 24 TL olmalı - 240 TL de burası ediyor

toplamda 564 TL çıkması lazım dediğim gibi yalnış hesaplamadıysam

222 değerini yanlış buldunuz sanırım, 228 olmayacak mı?

Ayrıca kilo bölümündeki değer sadece 0,5 ve katları olarak ele alınıyor sanırım?

102, 12 ve 24 olan birim fiyatları 204,24 ve 24 olarak güncellerseniz formül doğru çalışacaktır. Ben hepsini kilogram fiyatı olarak algılamıştım o yüzden yanlışlık çıkıyor. 20kg için 0,5x204=102 9,5x24=228 10x24=240 ve sonuç 570 dir.

222 değerini yanlış buldunuz sanırım, 228 olmayacak mı?

Ayrıca kilo bölümündeki değer sadece 0,5 ve katları olarak ele alınıyor sanırım?

Evet Ömer bey aynen söylediğiniz gibi 10 kg ye kadar 0,5 ve katları olarak hesaplanıyor. 10 kg sonrası için her 1 kg için.

102, 12 ve 24 olan birim fiyatları 204,24 ve 24 olarak güncellerseniz formül doğru çalışacaktır. Ben hepsini kilogram fiyatı olarak algılamıştım o yüzden yanlışlık çıkıyor. 20kg için 0,5x204=102 9,5x24=228 10x24=240 ve sonuç 570 dir.

Evet doğru 20 kg için sonucun 570 TL çıkması gerekiyor. formülde nereleri güncellemem gerektiğini anlayamadım size zahmet bana yardımcı olur musunuz.

d7=204, e7=24, g7=24 diğer fiyatları da herzaman kg birim fiyatı yazmanız gerekir. Yani elinizdeki rakam 500gr için X TL ise 2X TL yazmanız gerekir.

Arkadaşım ,
Ekteki dosyayı incelermisin.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Geri