• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

değere göre başka sayfaya hücredeki sayıyı atama

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
siteyi gezdim inceledim gerçekten güzel konulara baktım birçok şey öğrenmiş oldum ancak kendi sorunuma çözüm bulamadım bunu nedeni ben olabilirim:)
şu an kafamın tıkandığı noktadayım uğraştım ve formül üretmeye çalıştım ancak algılayamadığım için sorunu çözemedim:)
sayfa1 de sayı girilen 1 hücre var ve diğer veriler formül değiştirilmiyor sadece açılan pencereden seçiliyor
istediğim sayfa2 deki değerleri kontrol ederek belirli şart oluşursa onu sayfa3deki ilgili hücreye otomatik ataması
basit dedim ancak işin içinden çıkamadım sayfa1 deki değerler değişirse sayfa2de önceki atanılan değeri silmeden yeni oluşan değerlere göre sayfa1deki yani sayıyı ataması
örnek dosya hazırladım hazırlarken durumumum vahimetini anladım düşeyara komutunu 1 yerde kullanırken ikince yerde hata veriyor ve hata sebebini dahi anlayamadım sanırım dinlenmem gerek 1 haftadır bunu düşünüyorum yardım olabilecek herkese teşekkür ederim saygılar

Ekli dosyalar

siteyi gezdim inceledim gerçekten güzel konulara baktım birçok şey öğrenmiş oldum ancak kendi sorunuma çözüm bulamadım bunu nedeni ben olabilirim:)
şu an kafamın tıkandığı noktadayım uğraştım ve formül üretmeye çalıştım ancak algılayamadığım için sorunu çözemedim:)
sayfa1 de sayı girilen 1 hücre var ve diğer veriler formül değiştirilmiyor sadece açılan pencereden seçiliyor
istediğim sayfa2 deki değerleri kontrol ederek belirli şart oluşursa onu sayfa3deki ilgili hücreye otomatik ataması
basit dedim ancak işin içinden çıkamadım sayfa1 deki değerler değişirse sayfa2de önceki atanılan değeri silmeden yeni oluşan değerlere göre sayfa1deki yani sayıyı ataması
örnek dosya hazırladım hazırlarken durumumum vahimetini anladım düşeyara komutunu 1 yerde kullanırken ikince yerde hata veriyor ve hata sebebini dahi anlayamadım sanırım dinlenmem gerek 1 haftadır bunu düşünüyorum yardım olabilecek herkese teşekkür ederim saygılar

merhaba
istediklerinizi makro ile yapabilirsiniz.
istediklerinizi yapacağım ama bilgiler çok karışık.
tek tek anlatım yapsanız.
mesela adı nasıl gireceksiniz bunu anlamadım.
sonra verileri kayıt yaptıktan sonra olduğu gibi kalacak mı bunlar yoksa temizlenecek mi_?
kayıt yapmayı otomatik mi istiyorsunuz yoksa buton'a tıklayınca mı kayıt yapsın.

ad kısımı başka sayfadan alıyor combobox ile diğerleride aynı sadece tek hücrede değişiklik yapılabiliyor kaydedilen veri silinmeyecek hücrede kalacak otomatik kayıt istiyorum ancak buton olsada olur:) çözemedim çünkü:) örnekte anlatmaya çalıştım ancak net olmayabilir inanın kafam durdu :( ad ve ay denetimden aldığı için sayfadaki hücredeki sayı değişiyor buna göre başka sayfadaki o numaraya ait olana yazılması ve silinmemesi lazım bu arada yanıt verdiniz teşekkürler acayip sevindim bu kadar hızlı olduğu için günlerdir bilg. başındayım duygalarım doruk noktada çözüm umudu doğdu :) sevincimi anlatamam çok teşekkürler yapsanız yapmasanızda:) umut acayip bi olay çok konuşuyom sanırım sanırım kahve içmem gerek çok teşekkür ediyorum
herşey comboboxtan alıyor ve hücreye yazıyor tek bir hücre değiştiriliyor o değişen hücreyi başka sayfadaki hücreye aktarmak istiyorum umarım anlatabildim çünkü az önce önceden yazdığım komutu değiştirdim düzeltemiyorum acınacak haldeyim :( teşekkürler İhsan bey

İhsan bey umut verdiniz yapacam diye yazmıştınız beklemekteyim bilginiz dahilinde olsun niyetim sık boğaz etmek değil sadece beklediğimi ve eğer yapılamıyorsada bir alternatif sunmanız veya "bekleme" de olsa bir cevap vermeniz ümidiyle söyledim teşekkürler... saygılar...

İhsan bey umut verdiniz yapacam diye yazmıştınız beklemekteyim bilginiz dahilinde olsun niyetim sık boğaz etmek değil sadece beklediğimi ve eğer yapılamıyorsada bir alternatif sunmanız veya "bekleme" de olsa bir cevap vermeniz ümidiyle söyledim teşekkürler... saygılar...

umut verdim ama sizin açıklamalarınız çözeme umut vermiyor.
şimdi ben sorayım siz de bana açıklmayın
Ad'a yazmışsınız ki A22 hücresinden alınacak A22 hücresindeki formül çalışmıyor ki_?
otomatik olsun istemişsiniz bu şekilde olmaz buton'a göre yapacağım.
şimdi kayıt yapacağımız sayfa'da veriler devamlı alt alta mı kayıt yapacaksınız veri tabanı gibi.
sonra veriler hangi satıra kayıt yapılacak. bu sorulara yanıt verin ben sorunu çözmeye çalışayım başka sorum olursa sorarım.

"ad" kısmına .. "a22" den alınacak dedim "düşeyara" hatasını çözemedim o yüzden "a22" den alınacak yazdım ."ay" kısmında "düşeyara" yı kullandım ama "ad" kısmında hata verdi.kayıt yapılacak sayfa "kişisayfası" evet alt alta kayıt yapılacak "ödeme"deki "ay"ve "kişi" seçimine göre ilgili kişinin "kişisayfası" nın "ay" kısmına denk gelen hücreye(bu üstteki 12 hücre "ocak""şubat" diyerek ayırdım) yazılacak. "kşisayfasında" ki "ödenen" kısmı aylardaki(solunda kalan 12 hücreyi) ödemeleri topluyor ve "borçtoplamı" ndan düşüyor. veri sayfasına eklenen kişiler kişi sayfasına aktarılıyor ancak bu limitli yani sınırlı sayıda veri girilerek veri sayfasındaki veriler sabitleniyor. "kişi sayfası"ndaki hücrelere kod yazarak "veri" sayfasından almasını sağladım ; örn 100 kişi girilebiliyor . "borçtoplamı".. "taksitsayfası"na girilerek belirleniyor yani o sayfada sabit. "kişi sayfası"nda "borçtoplamı" kısmı veriyi "taksit" sayfasından alıyor. "ödeme" sayfasında "yazdır" seçeneği var ancak ben eklemedim yazdırma ile "ödeme" sayfasındaki veriler başka sayfaya aktarılıyor "range" komutu kullandım ve orada sabitleniyor "arşiv"leniyor.birkaç sayfa daha var hepsi mali bilgi olarak tüm verileri "veri" ve "taksitsayfası"ndan alıyor ancak ödemeyi "kişisayfası"na el ile girmek zorundayım
benim yapmaya çalıştığım "ödeme" sayfasında "seçilen kişinin" yaptığı "ödeme" "kişi sayfası"na otomatik olarak aktarılması , kişi'ye ödeme kağıdını verebilmek için yazdırdıktan sonra "kişi sayfası"na giderek kişi'yi bulup tarihe göre yaptığı ödemeyi el ile yazmak zorundayım. "ödeme" sayfasında kişi ve ay seçildikten sonra "ödeme" sayfasındaki "miktar" hücresinin karşısındaki hücreye girilen tutarı "kişisayfası"ndaki kişiye otomatik olarak eklemey çalışmaktayım. bu sayede kalan borç miktarı otomatik olarak düşecek ve"ödeme" sayfasında ödeme yapıldıktan sonra "mali bilgi" güncellenecek. şu an sıkıntı yaratıyor çünkü aynı zamanda kontrol etmek zorunda kalıyorum.
hata benim özür dilerim gerçekten baktığımda ben bile ne anlatmak istediğimi bilmesem konuyu anlayamazdım bu sorunu çözebilmek için 3 gündür bilg. başından kalmadım ve evden dışarı çıkmadım araştırıyor düşünüp duruyorum sonunda tıkanmışım:)tekrar özür diliyor ve ilgilenirseniz beni büyük bir ızdıraptan kurtaracağını dile getiriyorum:) teşekkürler

çok uzun yazmışsınız okurken başım döndü. ben bu kadar uzun bir soru sormadım.
bu sayfanın a sütununa hangi veri gidecek
cevap tek kelime E7 hücresindeki bilgi örneğin.
B sütununa E9
C sütununa E10 gibi
tek kelime ile cevap verin lütfen. uzun yazdığınızda okumakta zorluk çekiyorum başım dönüyor

başka bir şekilde "ödeme" sayfasında tek hücrede
gösterilen veri "kişi sayfası"nda !satır! ve !sütunlara! yazılmıştır.!e16 daki veri "kişisayfası" nda !c2! den başlayarak altalta satırlara
yazılmıştır.!e17! deki veri ise !d2! den başlayarak !o2! ye kadar sutünlara
yanyana yazılmıştır."ödeme" sayfasındaki !e16! ve !e17! deki veriyi
"kişisayfası"nda bularak !satır ve !sutüna denk gelen kısıma
"ödeme" sayfasındaki !e19! hücresine girilen veriyi otomatik olarak yazmak
ve sabitlemek artık değişmemek kaydıyla yapmaya çalıştığım bu

kusuru bakmayın "ödeme" sayfasındaki e19 daki veri "kişisayfasına" girilecek

"ödeme" sayfasında "e16" "kişisayfasın"da "c2" satırından
"ödeme" sayfasındaki "e17" "kişisayfası"nda "d2:o2" den sutün aralığından bulunarak
"ödeme" sayfasındaki "e19" daki veri girilecek ve sabitlenecek değişmeyecek
elimden geldiğince kısaltmaya çalıştım yorgunluğuma verin teşekkürler

"ödeme" sayfasında "e16" "kişisayfasın"da "c2" satırından
"ödeme" sayfasındaki "e17" "kişisayfası"nda "d2:o2" den sutün aralığından bulunarak
"ödeme" sayfasındaki "e19" daki veri girilecek ve sabitlenecek değişmeyecek
elimden geldiğince kısaltmaya çalıştım yorgunluğuma verin teşekkürler

merhaba
eki inceler misiniz

Ekli dosyalar

teşekkürler dosyaya baktım tıkladıkça "ödeme" sayfasındaki veriyi "kişisayfası"na !ekliyor zaman ayırdınız çok saolun ancak yapmaya çalıştığım "kişisayfası"ndaki veriler sabit "ödeme" sayfasındaki verilerle uyuştuğunda "kişisayfası"na atacak ekleme olmayacak sorun bende biliyorum nasıl anlatsam kişisayfasına sadece e19 daki veri d2 ile o2 aralığına eşit olana aktarılacak yeni bir kişi eklenmeyecek teşekkürler

kişi sayfasındaki kişi isimlerini sorgulamıyor kendisi tüm bilgileri aktarıyor arşiv sayfası gibi sadece ödenen sayfasındaki e19 u aktarması lazım kişi sayfasındaki kişiyi bularak düşeyara ma gibi yada aynı yinede çok teşekkürler birde derdimi anlatabilsem çoktan çözmüştünüz :)

kişi sayfasındaki kişi isimlerini sorgulamıyor kendisi tüm bilgileri aktarıyor arşiv sayfası gibi sadece ödenen sayfasındaki e19 u aktarması lazım kişi sayfasındaki kişiyi bularak düşeyara ma gibi yada aynı yinede çok teşekkürler birde derdimi anlatabilsem çoktan çözmüştünüz :)

arkadaşım bir sıkıntı mı var_?
bir teşekkür ediyorsun bir sorun yazıyorsun anlamıyorum. daha biraz kafanızı dinleyin sonra devam edin yada biraz daha dikkatli olan ayrıca 5 dakikada bir mesaj atıyorsunuz sinirlendirmeye mi çalışıyorsunuz beni_?

nasıl anlatacağımı buldum sanırım:) istediğim yaptığınızın benzeri ancak tıklandığında yeni ekleme olmayacak ve d2-O2 gibi isimler sorgulanarak isim aynıysa sadece "ödeme" sayfasındaki e19 daki hücre D2-O2 hücre aralığına aktarılacak 2 sorgu olacak "ödeme" sayfasındaki !e17 gibi
!e16 da "kişisayfası" !c sütünundan sorgulanacak umarım anlatma yolunu bulmuşumdur:)

msj görmedim özür dinlenmem gerek sinirlendirmek değil niyetim sonuçta vakit ayırdığınız için teşekkür ettim kusura bakmayın ii geceler

Merhabalar,
Benim bir problemim var bir türlü çözüm bulamadım. Problemim şu:
Bir UserForm üzerine 2 tane ComboBox yerleştirdim. 1. Combox ta Sınıflar girili (1-2-3-4-5. Sınıflar). 2. ComboBoxta da Cinsiyet (Kız ve Erkek) belirledim.
Amacım şu.
Eğer 1. ComboxBoxtan 1. Sınıfı seçersem, 2. Comboktan da "Kız" seçersem "Sayfa1" de C sütununa, "Erkek" i seçersem yine "Sayfa1"de D sütununa,

Eğer 1. ComboxBoxtan 2. Sınıfı seçersem, 2. Comboktan da "Kız" seçersem "Sayfa1" de "E" sütununa, "Erkek" i seçersem yine "Sayfa1"de ""F sütununa,

Eğer 1. ComboxBoxtan 1. Sınıfı seçersem, 2. Comboktan da "Kız" seçersem "Sayfa1" de "G" sütununa, "Erkek" i seçersem yine "Sayfa1"de "H" sütununa,

Eğer 1. ComboxBoxtan 1. Sınıfı seçersem, 2. Comboktan da "Kız" seçersem "Sayfa1" de "I" sütununa, "Erkek" i seçersem yine "Sayfa1"de "K" sütununa,

bunun gibi diğer sınıfları da kaydetmek istiyorum. Bu konudaki kodları yazabilir misiniz?
Saygılatımla.

Geri