• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değer silinince hücre görmüyor.

Excel Vers. ve Dili
office 2013
=EĞER(B5<>" ";'PERSONEL BİLGİ'!C13;" ") Arkadaşlar bu formülde B5 e değer gelirse bu formülün olduğu hücre Personel bilgi Sayfasının C13 ünü buraya yazıyor. B5 e değer de başka bir sayfadan geliyor.Ben B5 e değer veren hücreyi delete tuşu ile silersem bu formülün olduğu hücre sanki bi değer varmış gibi görüp personel bilgi C13 ü yazıyor.Bunu nasıl engelleyebilirim acaba.:yardim:

Kod:
=EĞER(B5<>[COLOR="Red"][B]" "[/B][/COLOR];'PERSONEL BİLGİ'!C13;" ")
Kırmızılı yerdeki boşluğu vermeden çift tırnak yapın.

Merhaba.

Aşağıdakileri dener misiniz?
-- B5 hücresindeki formülü başındaki = işareti hariç kopyalayın ve verdiğiniz formülde B5 yerine bu formülü yapıştırın.
-- Formülünüzde çeft tırnaklar arası boşluk var, bu boşlukları silerek deneyin.

İLAVE NOT: Sayın vardar cevap yazmış bile.
.

Arkadaşlar söylediklerinizin her ikisinide denedim olmadı malesef.

Cevabımın altındaki İMZA bölümünü okuyup örnek belgeye ulaşılmasını sağlar mısınız?
Böylece daha net cevap alacağınızı düşünüyorum.
.

B5 e hangi yöntemle veri getirdiğini bilmiyorum.
B5 hücresine:
Kod:
=EĞER(Verinin geldiği hücre adresi="";"";Verinin geldiği hücre adresi)
şeklinde deneyin.

Personel bilgi sayfasında isimleri silince diğer tarafta vardiya larında görünmesini istemiyorsanız çift tırnak içindeki boşlukları kaldırın.

Personel bilgi sayfasında isimleri silince diğer tarafta vardiya larında görünmesini istemiyorsanız çift tırnak içindeki boşlukları kaldırın.

Boşlukları kaldırdığımda delete tuşu ile silince vardiya yazmıyor ama space tuşu ile sildim mi yine vardiya yazıyor.Bunun nedeni nedir acaba.

Space tuşu ile hücreyi silmiş olmuyor, hücreye boşluk karakteri yazmış oluyorsunuz.

Formülünüzü önceki notlarda söylendiği gibi tırnak işaretlerinin arasında boşluk yazmadan yazarsanız, delete ile sildiğinizde istediğinizi yapacaktır.

Space tuşu boşluk bıraktığı için ve boşlukta bir karakter olduğu için formül hücreyi dolu görüyor onun için olur.

İlgi ve alakanız için çok teşekkürler arkadaşlar.

Geri