• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değer Seçme

Excel Vers. ve Dili
Excell 2007 Türkçe
yaklaşık 6 aydır aklımda olan bu problemi artık çözmek gerekiyor, internette çok araştırma yaptım ama bulamadım.
sorum ekten daha iyi anlaşılabilir .
Her değişkene bağlı sabit olarak verilen bir sayı var bu sayı biliniyor benim istediğim ekteki tablodaki gibi bu değişken hangi aralığa uyuyorsa o aralığa karşılık gelen ücretleri istenilen yere otomatik olarak yazmasını istiyorum. bu problemi sorması bile bir sıkıntı, yardım ederseniz çok sevinirim.
Emeği geçen herkeze çok teşekkürler

Ekli dosyalar

Merhaba;
Tablonuzda küçük bir değişiklik yaptım.
Eki inceleyin.
İyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Yardımın için çok teşekkür ederim, gross değerini çalışma syfsında değiştirince problem çıkmıyor, doğru olarak sonucu veriyor fakatformül çubuğunun üstüne gelip sütünu b4:b400 değilde b4:b14 diğerlerini de aynı şekilde yapınca çalışmıyor 400ün bir anlamaı olacağını sanmıyorum tablonun altında yazıda kullanacağım için soruyorum. Ayrıca mesela bu değerler başka sayfada ilgili yere otomatik yazmasını istiyorum ben grosu girince ilgli yere otomatik yazmasını istiyorum sayfa2 de ki hata nedir mesela onu cevaplarsanız daha açıklayıcı olur. Ayrıca bir jpg resmi koyuyorum herhangi bir değişiklik yapmadım sadece formul çubuğunun oraya tıkladım ama #DEĞER yazıyor.İlginiz için tekrar teşekkür ederim

Ekli dosyalar

Merhaba;
İlgili iki hücrede kullanılan formül dizi formülüdür.
Formülünüzü düzenledikten sonra CTRL+SHİFT+ENTER tuşlarına birlikte basarak aktive edin.
Bunun sonucunda formül {} parantezleri arasına girecektir. (bu parantezleri manuel olarak koymayın. Bu işlemle kendi oluşmalı)
Ayrıca sitede dizi formülü ile ilgili arama yaparsanız daha detaylı açıklamalara ulaşırsınız.

yada İki nolu mesaj ekinde;
I4 hücresine;
=TOPLA.ÇARPIM(((D1>=B4:B14)*(D1<=C4:C14))*D4:D14)
I5 hücresine;
=TOPLA.ÇARPIM(((D1>=B4:B14)*(D1<=C4:C14))*E4:E14)
Şeklinde topla.çarpım formülü uygulayabilirsiniz.

İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler, olay ctrl+shift+enter da imiş, dediğiniz gibi yaptım halloldu.
Gerçekten excell hakkında herşey bu sitede emeği geçenlere tekrar çok teşekkür ederim.
Kolay Gelsin

Geri