• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değer değiştirme düğmesi - Linked Cell kopyalama sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007 / TR
Merhabalar,

Değer değiştirme düğmesinde bağlı olduğu hücreye örnek olarak C10 dediğimizi düşünelim. Düğme C9 da bulunuyor ve C10 daki veriyi değiştiriyor.

C9 ve C10 u birlikte seçip aşağıda herhangi bir yere kopyalayabiliyorum. Fakat düğmenin linki her kopyada C10 da kalıyor. Gene örnek olarak ben bu iki hücreyi seçip F9 ve 10 da yapıştırdığımda, F9 da ki düğme hala C10 daki değeri değiştiriyor. Formüllerde olduğu gibi bu linkin kendiliğinden kaymasını sağlamanın bir yolu var mı?

Değiştirme düğmesi ile ilgili sormak istediğim bir şey daha var.

Bu düğmeyi linkle bağlı olduğu hücre işaretlendiğinde görünür, diğer zamanlar gizli kılmanın bir yolu var mı ?

Merhabalar,

Değer değiştirme düğmesinde bağlı olduğu hücreye örnek olarak C10 dediğimizi düşünelim. Düğme C9 da bulunuyor ve C10 daki veriyi değiştiriyor.

C9 ve C10 u birlikte seçip aşağıda herhangi bir yere kopyalayabiliyorum. Fakat düğmenin linki her kopyada C10 da kalıyor. Gene örnek olarak ben bu iki hücreyi seçip F9 ve 10 da yapıştırdığımda, F9 da ki düğme hala C10 daki değeri değiştiriyor. Formüllerde olduğu gibi bu linkin kendiliğinden kaymasını sağlamanın bir yolu var mı?
Merhaba
Örnek dosya ekleyiniz.

Selamlar,

Bildiğim kadarıyla kopyalama işleminde değer değiştiricinin bağlantı hücresi değişmiyor. Her seferinde elle değiştirmeniz gerekiyor. Eğer çok sayıda değer değiştirici kullanmayı düşünüyorsanız belki makro ile çözüm hazırlanabilir.

2. sorunuza için aşağıdaki linki inceleyiniz.

Değer değiştiriciyi gizleyebilirmiyim

Sn. Ayhan,

Cevaptaki gecikme için kusura bakmayın. Mesajlarımı yeni kontrol edebiliyorum.

Kopyalama işlemlerinde bağlantı hücresinin değişmiyor olması hiç güzel bir şey olmamış. Bunu tam olarak nerede kullanmayı düşündüğümü de açıklarsam elle değiştirmemin ellerimin sağlığına zararlı olacağını anlamak için medikal prof olmak gerekmez, sizin gibi bir excel prof.uda hemen bana hak verecektir. :)

Sizin zaten aşinası olduğunuz aşağıdaki linkteki ekli dosyamda "Kontrol Periyodu", "Tahmini Sonlanma Süresi", "Tahmini Aşama Geçiş Süresi" başlıkları altındaki yaklaşık 9000 hücrede yer alan sayısal değerlerin düğme yardımı ile birer birer yukarı ve aşağı değiştirilmesini hayal etmiştim. Çok lüzumu olan bir şey değildi, zaten aşırı yüklü dosya boyutumu iyice hantallaştıracağına da şüphe yoktu. Sonra hayalde sınır tanımayarak dedim ki, belki düğmeler gizli olursa ve hücreye gelindiğinde ortaya çıkarlarsa çok da fazla bir yüklenmeye sebep olmazlar. (saçma bir düşünce gibi sanki) İlk koşul sağlanamadığına göre bu işe girişmek anlamsızlaştı zaten. İşte dosya linki,

http://www.excel.web.tr/f48/ki-a-amaly-tablolarda-makro-ile-du-eyara-t95995.html#post523813

Ama genede bu düğmeyi gizlemenin yolunu öğrenmek isterim. Bunun için bana önerdiğiniz sayfada bir örnek dosya eklenmiş çözümle ilgili ama link bitkisel hayata geçmiş. Onu uyandırmak mümkün olur mu ?

Selamlar,

Vermiş olduğum linkte önerdiğim kodları kendinize uyarlayarak kullanabilirsiniz.

Geri