• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Değer aktarımı ve sorgulama yapmak

merhabalar,

ekteki dosyada reçete kayıt ve sorgulama yapmak istiyorum. kayıt ve liste adında iki adet sayfa vardır. kayıt sayfasında reçete bilgileri ve kombinasyon değerleri girilecektir, listede ise bu değerler saklanacaktır. kayıt sayfasına yeni bir reçete yazıldıktan sonra listeye kayıt etmek ve bu kayıt esnasında "renk no" "reçete miktarlarını" sorgulamasını istiyorum.
örneğin:
"15005 renk numarası daha önce kaydedilmiştir" renk no sorgulası
"bu reçetedeki değerler 14000 reçetesinde kullanılmıştır" kombinasyon sorgulaması
kayıt ve sorgulama yapıldıktan sonra aynı kayıt veya reçete mevcutsa böyle bir ikaz vermesini istiyorum.

şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Eki inceleyiniz.

Makrolu çalışmalarda birleştirilmiş hücreler problem yarattığından dosyanızda küçük bir değişiklik yaptım.

.

Ekli dosyalar

Merhaba,

öncelkle çok teşekkür ederim, saolun.

peki sorgulama ekyebilirmisiniz?
kayıt yaparken renk no daha önce kayıtlı ise " bu numara daha önce kayıt yapılmıştır " diye ikaz verebilirmi.
birde aşağı kısımda yer alan boyar madde grupları var. buraya reçete değerleri yazıldığı zaman eğer bu değerlerde bir kayıt varsa " bu değerler şu numaralı reçete kullanılmıştır " diye bir ikaz verebilirmi

tekrar teşekürler.

İkaz edip kayıt yapacakmı, yoksa sadece ikazmı yapacak

.

Birde kodu inceledinizmi orada bir açıklama yapmıştım, hangisini kullanacaksanız onun üzerinden uğraşacağım.

birbirine bağımlı olacak değerler. aslında renk nosunun reçete açılımı olacağı için birbirne bağımlı olacak.

teşekkürler.

birde aşağı kısımda yer alan boyar madde grupları var. buraya reçete değerleri yazıldığı zaman eğer bu değerlerde bir kayıt varsa " bu değerler şu numaralı reçete kullanılmıştır " diye bir ikaz verebilirmi

tekrar teşekürler.

2. sorunuzuda açarmısınız.

E16:E98 arasına girilen değerlerdenmi bahsediyorsunuz. Eğer öyleyse bile birbiriyle bağımlı demiştiniz.

Soruya başladıkça yeni sorunlar çıkıyor. Lütfen detaylı açıklama yapın.

e16:e98 aralığına reçete değeri girilecek. örneğin 4 tane maddeye değer yazıldı ve kayıt işlemi yapıldı. sonraki kayıtlarda bu girilen 4 tane aynı maddeye aynı değerde yeni kayıt yapılmak istenirse ikaz vermesini istiyorum.
örnek olarak:
KİM. BLACK B %150 girilen değer 0,5
KİM BLACK KBD girilen değer 1
KİM. BLACK HF GRP %145 girilen değer 1,4
KİM NAVY BLUE HF RN girilen değer 1,9
yani aynı madde veya maddelere aynı değerde veri girilirse bu reçete kullanılmıştır diye ikaz vermesi.

teşekkürler.

Sayın ledaer,

İlk aralık ile ikinci aralık birbirine bağımlı çalışacak demiştiniz.

Bu durumda buna gerek varmı.

Renk No kısmı daha önce girilmişse zaten uyarı veriyor eğer renk no farklı ise reçete değerleri aynı olsa da genel olarak farklılık oluyor zaten. Ben bunu anlamıyorum.

Eğer herşeye rağmen istediğiniz şekilde olacaksa bağımsız olmuş olmuyor. Yani ilk kodu kullanmamız gerekir. Bağımlı olacaksa 2. kodu kullanıp bu ikinci istediğinizi yapmamamız gerekir. Yani sadece renk no kontrolü olması gerekir diye düşünüyorum.

burada aslında kayıt hemde kontrol olacak. renk no kontrolü ve reçete kontrolü. reçete kontrolü aynı değerde bir başka reçete olmaması için. bazen farklı renk no larında aynı reçete olabiliyor, bu durumu önlemek amaçlı düşünmüştüm.

Bence tek taraflı kontrol daha sağlıklıdır. Söylediğim gibi eğer iki ayrı kontrol olacaksa birbirinde bağımsız yapmak daha doğru olur. Karar sizin. İkili olacaksa yeniden düzenlerim.

Denermisiniz.

Kod:
Sub Deneme()
Application.ScreenUpdating = False
Set S1 = Sheets("Kayıt")
Set S2 = Sheets("Liste")
S1.Select
Satır = S2.[A65536].End(3).Row + 1
If WorksheetFunction.CountIf(S2.Range("B1:B" & Satır), Range("B3")) = 0 Then
    Range("B2:B11").Copy
    S2.Range("A" & Satır).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, Transpose:=True
    Range("E16:E98").Copy
    S2.Range("L" & Satır).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, Transpose:=True
    Application.CutCopyMode = False
    S2.Select
    Range("A4").Select
Else
    Onay = MsgBox("Bu renk no var. Devam Edilsin mi?.", vbCritical + vbYesNo, "Dikkat !")
        If Onay = vbYes Then
            Range("B2:B11").Copy
            S2.Range("A" & Satır).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, Transpose:=True
            Range("E16:E98").Copy
            S2.Range("L" & Satır).PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, Transpose:=True
            Application.CutCopyMode = False
            S2.Select
            Range("A4").Select
         End If
End If
Application.ScreenUpdating = True
End Sub

.

renk no kontrolü dediğiniz gibi bu kodlarla sorguluyor ve ikaz veriyor. bu sorgulamanın içine reçete kontrolü ekleyebilirseniz istediğim tam olacak.

teşekkürler.

Geri