• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Defrag

pristineli45

Banned
Excel Vers. ve Dili
Excel2003 Türkçe
Arkadaşlar merhaba.
Size müracaat ettiğim konu biraz değişik. Ama burada çözüm bulacağıma inandığım için buraya yazmaya karar verdim. Yıllar önce DOS Komut satırı ile defrag komutunu çalıştırdığımızda birleştirme yapacağımız sürücünün tüm dosyaları birleştiriliyordu. Geçen gün flash belleğimi defrag yapmak için uygun program indirdim. Defrag işlemi yapıldıktan sonra, sonuç ekte verdiğim "Defrag" dosyası halinde verildi. Ancak ;ben bu işlemin, yine ekte verdiğim "Defrag-birleştirilmiş hali" dosyasında gösterdiğim şekilde olmasını istiyorum. Bu mümkün mü?Ya da ilk yapılan işlem tamam mı?
Şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• Defrag.jpg
    Defrag.jpg
    98.9 KB · Görüntüleme: 17
  • Defrag-birleştirilmiş hali.jpg
    Defrag-birleştirilmiş hali.jpg
    99.8 KB · Görüntüleme: 13
317 okunma sonrası bir güncelleme yapmak istedim.Yardım ve önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar.

Bir rekora doğru gidiyorum. 750 okunmaya karşı hala yanıt yok..Son bir umutla SON KEZ güncellemek istedim.

Merhaba;

Öncelikle bu konuya buradan cevap vermek ne kadar doğru bilmiyorum. Forum kurallarında buna dair bir emare göremeyince bilgim çerçevesinde cevaplandırayım dedim.

Defrag işleminin ne anlama geldiğini bildiğinizi varsayıyorum. Harddisklere NCQ teknolojisi geldiğinden beri, ( yaklaşık 10 yıldır yani) defrag biraz gereksiz hale geldi. Ama tabiki yapmamız gerekiyor ancak eskisi gibi sık değil.

Eskiden dediğiniz gibi bu işlemi dos ekranından yapıyorduk ama artık fiziksel sürücye sağ tıklayım açılan özelliklerden bunu rahatça yapabiliyoruz. (resime bakın)

Defrag yapmadan önce diski analiz etmenizi şiddetle tavsiye ediyorum çünkü ekrandaki grafikte karşınızdan çok bozuk, birleştirilmemiş bir disk resmi ortaya çıksa bile, o durum diskin birleştirileceği anlamını taşımaz.

Özetle, birleştirme işlemini yaptıkran sonra hala bozuk bir resim çıkıyorsa boşverin. Bu sizin sabit diskinizde birbiri ile alakalı küçük boyutta birçok dosya olduğunu anlamına gelir.

Ekli dosyalar

• 1.JPG
    1.JPG
    37.3 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
Arkadaşım merhaba. İlginize ve verdiğiniz değerli bilgilere teşekkür ediyorum. Yararlı oldu.

Geri