• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Datadan Sonuç dosyasına bilgi taşımak

Excel Vers. ve Dili
excel 2000
Saygıdeğer Hocalarım merhabalar ;
Yapmaya çalıştığım
Sonuç Sayfasında A3 - C3 - E3 hücrelerindeki ( Model - Tip - Kabin Tipi) açılır pencerelerinden birini seçtiğimde Sonuç sayfasında I4 hücresinde yazan kodau Data sayfasını kontrol ederek bulsun ve aşağısında bulunan bilgileri ( 11 kalem ) getirsin.
Örnek vermek gerekir ise Sonuç sayfasında gerekli saçimleri yaparak DR_RBXES_25_1V_DKP_1 seçimini oluşturdum.
Excelden Data sayfasına giderek ilgili başlığı bularak altında olan 11 kalemlik bilgileri getirsin.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Hocam Ellerinize sağlık ancak tip ve Kabin tipinde de açılır pencere var. Benim o bilgileri de değiştirebiliyor olmam lazım

Alternatif .

Kod:
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Intersect(Target, Range("A3:E3")) Is Nothing Then Exit Sub
Dim Deg, Bul, i
Application.EnableEvents = False
Range("I16:K26").ClearContents
Deg = [A3] & [C3] & "_" & [E3]
Set Bul = Sheets("Data").Cells.Find(Deg, , xlValues, xlWhole)
If Not Bul Is Nothing Then
    For i = 1 To 11
        Range("I" & i + 15).Value = Sheets("Data").Cells(Bul.Row + i, Bul.Column).Value
        Range("J" & i + 15).Value = Sheets("Data").Cells(Bul.Row + i, Bul.Column + 1).Value
        Range("K" & i + 15).Value = Sheets("Data").Cells(Bul.Row + i, Bul.Column + 2).Value
    Next
End If
Application.EnableEvents = True
End Sub

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
.

DATA sayfasındaki tabloların 7 tanesini ad tanımlama ile örnek olarak yaptım. Diğer tabloları da siz benim yaptığım gibi her tabloya kendi üzerinde yazan şekliyle tanımlama yaparak işi bitirebilirsiniz.

.

Ekli dosyalar

Geri