• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Databaseden Rapor alma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan wetsss
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Elimde olan bir datebaseden rapor çıkartmak istiyorum. Şöyle ki database im de vatandaşların işletme no'ları, işletmesinde bulunan hayvanların küpe numaraları küpe numaralarının cinsiyetleri doğum tarihleri ırkları ve cinsiyetleri diye uzayıp giden bir tablom bulunmaktadır. bu tabloyu baz alarak her işletme no içinde bulunan hayvanların dişi ve erkek olarak sayılarını almam gerekmektedir. yine aynı şekilde küpe numarası keçiye veya koyuna aitse onların sayılarınıda ayrıca almam gerekmektedir. öncelikle bunu excelle yapmam mümkün müdür? kamu personeli olduğum için acil yardım beklemekteyim. istendiği tadirde örnekleride gönderebilirim. teşekkürler

Tabii ki mümkündür. Ancak bunun için database tipi, ilgili tablolar ve alan bilgileri, ve elde etmek istediğiniz örnek bir excel dosyası eklerseniz, mutlaka yardım alırsınız. İyi çalışmalar.

ilk sayfada yer alan dataya göre ikinci sayfada var olan listeye işletme nosu işletme kaç erkek ve dişi hayvan olduğunun eklenmesi lazım.

Son düzenleme:
Böyle özel verileri bence değiştirip yüklememelisiniz ? Ayrıca olay için teknik bilgilere ihtiyaç var ?

Merhaba,
liste sayfasındaki veriler gruplanacak ama neye göre? Rapor sayfasındaki başlıklara bakılırsa birinci grup işletme, ikinci grup ise mahalle olmalı. Yani işletmelerin, mahallerdeki kayıtlı hayvan sayısı gibi. Ancak büyükbaş, koyun ve keçi ayrımını nasıl yapacağız?

Ben tablonuzu biraz küçülterek bir örnek yaptım. İşletme No'suna bağlı olarak mahallelerdeki dişi ve erkek hayvan sayısını veriyor. İnceleyin ve büyükbaş, koyun, keçi ayrımını nasıl yapacağımızı söylerseniz, rapor tam istediğiniz gibi olur.
İyi çalışmalar.

Not:veri içeren satırlar kaldırıldı.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Dosyayla ben de biraz uğraştım. Ancak yükleyen kişi kaldırdığı için siteden indirilecek bir linke yüklemedim. Sayın Mehmet Şahin'de kaldırırsa iyi olacaktır.

Ben de dosyadaki ırkları Google'dan aratarak hepsinin büyükbaş olduğunu saptadım. Ona göre bir çözüm hazırladım. Umarım site dışı bir yolla ulaştırabilirim kendisine...

Geri