• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

data validation ve sıralama

Excel Vers. ve Dili
orta seviyede excel 2003
merhaba arkadaşlar;
öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim forum sayesinde exclim güngeçtikçe gelişyior...
bir konuda daha yardımızı isticem eğer mümkünse tabi
aşağıda detaylı bir şekilde açıklamay çalıştım şimdiden teşekkür ederim.;
şöyle bişey yapmak istiyorum A2 hücresinde data validation ile seçim yaptığımda Sheet 2 de ki illere göre verileri nasıl getirebilrim bunu yaptıkteşekkür ederim birde A5 hücresine tıkladığımda ve A6 hücresine tıladığımda (yani sektör seçtğimde )ise o sektöre ait Sayfa 1 deki listeden yandaki lsiteye toplam risk sırasına göre veriler nasıl getierebilrim ( büyükten küçüğe doğru)

Ekli dosyalar

Merhaba,

isteklerinizin ikisini de açılır liste ve formül kullanarak yapmaya çalıştım. Umarım işinize yarar...

Kolay gelsin..

Son düzenleme:
çok teşekkürederim ellerinize sağlık bir adım daha öteye gidebilrmiyiz;
S1 deki verilerin gertirilmesinde S2 den sadece toplamda rakam olanların getirilmesini yapabilirmiyiz yani sıfır olanlar gelmesin sadece toplam sütundaki rakamları olan sektörler gelin..

Ekli dosyalar

merhaba,

konuyu geciktirdiğim için kusuruma bakmayın, malum Bayram tatili... Sanırım istediğiniz böyle birşey...Eki inceleyiniz... Mutlu Bayramlar....

Selamlar...

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim ellerinize sağlık nice bayramlar..
peki merkez seçimi yaparken toplam sütununda büyükten küçüğe doğru sılama yaparak getirebilrimiyiz..

Merhaba,

Sorunuzu yanlış anlamadıysam, Merkez seçildikten sonra sektörler " toplam ın büyüklüğüne göre sıralı gelsin " diyorsunuz. Buna göre hazırlanmış ek i inceleyiniz... Not: Ekin ismini diğerinden değişik yaptım ki bir farklılık varsa diğeri kaybolmamış olsun...

Selamlar...

Son düzenleme:
ellerinize sağlık tam istedğim gib olmuş.

Geri