- Excel Vers. ve Dili
- Excel Office 2016 English
merhaba,
excel'de şöyle bir macro yazdım:
data validation ile oluşturduğumuz bir drop-down menü var. bu menüdeki verilerden birine tıkladığımızda sayfadaki tablolarda yer alan veriler değişiyor. daha sonra ben bu tablonun çıktısını yazdığım macro ile pdf olarak alabiliyorum. fakat her seferinde tek tek dropdown'u açıp başka bir veriyi seçmem gerekiyor.
isteğim, macro otomatik olarak dropdown menüdeki bütün seçenekleri teker teker seçsin ve pdflerini alsın.
sorum, dropdowndaki verileri sırayla seçmesini nasıl sağlayabilirim? en azından dropdown'daki veriyi seçme komutu nedir?
(muhtemelen bir for döngüsü kullanılacak diye tahmin ediyorum.)
kullandığım kod:
data validation'lı dropdown menü (aslında dropdown sayılmaz hücre içine gömülü çünkü, artık adına ne dersiniz
) c7'de..
excel'de şöyle bir macro yazdım:
data validation ile oluşturduğumuz bir drop-down menü var. bu menüdeki verilerden birine tıkladığımızda sayfadaki tablolarda yer alan veriler değişiyor. daha sonra ben bu tablonun çıktısını yazdığım macro ile pdf olarak alabiliyorum. fakat her seferinde tek tek dropdown'u açıp başka bir veriyi seçmem gerekiyor.
isteğim, macro otomatik olarak dropdown menüdeki bütün seçenekleri teker teker seçsin ve pdflerini alsın.
sorum, dropdowndaki verileri sırayla seçmesini nasıl sağlayabilirim? en azından dropdown'daki veriyi seçme komutu nedir?
(muhtemelen bir for döngüsü kullanılacak diye tahmin ediyorum.)
kullandığım kod:
Kod:
sub kod_pdf()
dim sh as worksheet
set sh = worksheets("gerçek")
yol = "c:\users\aa\desktop\kasım\" & [n5]
isim = sh.range("c7").value
sh.select
sh.range("a1:j41").select
selection.exportasfixedformat type:=xltypepdf, filename:=yol _
& "\" & [n5] & " - " & [c7] & " - " & [n8] & " - " & " gerçek_2016" & ".pdf", quality:=xlqualitystandard, _
ıncludedocproperties:=true, ıgnoreprintareas:=false, _
openafterpublish:=false
end sub
data validation'lı dropdown menü (aslında dropdown sayılmaz hücre içine gömülü çünkü, artık adına ne dersiniz