• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

data sayfasından değişkenli veri alma

Excel Vers. ve Dili
2019 Türkçe
arkadaşlar yardımlarınız rica ediyorum indisle bir kaç çağırma işlemim oldu fakat değişkenli yerleri getirtemedim ekteki dosya bakabilirmisin rica etsem teşekürler

Ekli dosyalar

Merhaba,

Sorunuz net değil.

=İNDİS(OrdinoData!C:C;$A5+1)

İstediğiniz bu mu?

.

a5 hücresine datada 1 nolu kaıyıtı çağırınca o satırdaki bütün bilgileri aşağı doğru listelemesini istiyorum cins 1 de 8mm cins 2de 10 mm sipariş tonaj farklı alış fiyat satış fiyat bir çok değişken var datadaki 2 satırdaki bilgileri ord no ile listelemek istiyorum umarım anlatabildim :(

örnek olarak ord 1 yada 2 yazılınca datalar indisle gelir fakat alt alta farklı değişken olunca bir sonraki cins2 cins3 cins4 cins5 cins 6 gelmeside lazım indisle ben ismi tekli olan yerleri çağırabildim

Doğru anladıysam dosya yapınız bu haliyle istediğinize uygun değil. Yeni bir dosya ekleyerek istediğinizi örneklendirirmisiniz.

.

tekrar daha açıklamalı ekledim zahmet olmazsa yardımcı olun lütfen

Ekli dosyalar

Eklemediğiniz veriler için "olmasını istediğim tablo budur" demişsiniz. Lütfen soru ve açıklamalarınızın birbiriyle uyuşması için gerekli özeni gösteriniz.

"Ord No" larını data sayfasıyla aynı giriniz. A sütununa veri girerek deneme yapabilirsiniz. Kullanılan formüller dizi formülüdür. Girişi ctrl + shift + enter tuş kombinasyonu ile yapılır.

Eki inceleyiniz.

.

Ekli dosyalar

özür dilerim anlatamadığım için ömer bey #SAYI! hatası veriyor yanlış bir şeymi yapıyorum

Eğer veriyi bulamazsa yada 001 den tek veri olduğu halde 2 defa aratırsanız hata verir. Buna da şart koyabiliriz ? Yalnz önce tablonun çalışma mantığını iyice kavramanızı öneririm.

.

çalışma mantığı tam istediğim gibi teşekür ederim 9 tane giriş var cins1'den cins9'a kadar bunların alış satış fiyatları sipariş ve çıkan tonaj var birde herzaman 9 kadar çıkmıyor kimi zaman iki cins oluyor kimi zaman 5 değişken ama uygulamanız aradaığım gibi bu söylediklerimde olursa harika olacak

Dosyanız ektedir.

A sütununa veri girerek sonuçları gözlemleyiniz. Gri satırı alt hücrelere kopyalarak formülü çoğaltabilirsiniz.

.

Ekli dosyalar

ömer bey eline sağlık ama yine olmamış :( a2 sutununndaki verileri sıralmıyor

Deneme için data sayfasını değiştirmiştim bundan dolayı yanılıyor olabilirmisiniz. Ayrıca veri girişinde data sayfasındaki gibi girmelisiniz.

001

gibi.

Açıklamaları uyguladıktan sonra yinede hatalı sonuçlar alırsanız hata aldığınız dosyayı hatalı şekilde eklermisiniz.

tarihde b2 sutunun'daki veriyi getiriyor plaka ve alıcı firmada öle

o satırları indislede yapabilirim olurmu diğer komutlarla ömer bey

Benim eklediğim dosyanın aynısını eklemişsiniz. Veri girince sonuç alamadığınız yada hatalı sonuç aldığınız dosyayı ekleyiniz.

Geri