• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Data sayfasından belirli kriterlere göre veri listeleme.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 365
Arkadaşlar Merhaba,

Ekte göndermiş olduğum tabloda belirli kriterlere göre veri listelemek istiyorum. Yardımcı olabilecek biri var mıdır ? Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Merhaba.

-- Cost Data sayfası Q11 hücresini kopyalayın ve Invoice Check sayfası G16 hücresine yapıştırın (başlıkların birebir aynı olması için)

-- Cost Data sayfası AY12 hücresine (yardımcı sütun) uygulayın ve aşağı doğru liste boyunca kopyalayın;
Kod:
=EĞER(VE(YADA('Invoice Check'!$B$11=J12;'Invoice Check'!$B$11=K12);'Invoice Check'!$D$11=B12;'Invoice Check'!$H$11=P12;AC12>0);AC12-(1/SATIR());"")
-- Invoice Check sayfası B17 hücresine aşağıdaki formülü uygulayın ve
bu hücreyi kopyaladıktan sonra sağa doğru L17 hücresine kadar ÖZEL YAPIŞTIR -> FORMÜLLERİ şeklinde işlem yapın,
-- B17:L17 hücre aralığını kopyaladıktan sonra en az Cost Data sayfası AY sütunundaki en yüksek değer kadar satıra aşağı doğru yapıştırın;
Daha fazla satıra yapıştırmanızda sakınca yok gereksiz satırlarda BOŞ sonuç oluşacaktır.

Kod:
=EĞER(SATIR()-16>EĞERSAY('Cost Data'!$AY$12:$AZ$2999;">0");"";İNDİS('Cost Data'!$B$12:$AZ$2999;KAÇINCI(KÜÇÜK('Cost Data'!$AY$12:$AY$2999;SATIR()-16);'Cost Data'!$AY$12:$AY$2999;0);KAÇINCI(B$16;'Cost Data'!$B$11:$AZ$11;0)))
Not:
-- L16 hücresindeki FBO Description başlığı altındaki örnek veriler diğer sayfada yok diğer sayfadaki sütun karşılıklarında mediva şeklinde değerler var onu anlayamadım.
-- Yukarıdaki ilk formül hangi satırlardaki verilerin çağrılacağını tespit etmektedir.
.

Son düzenleme:
Ömer Bey Merhaba,

Yardımlarınız için minnettarım. Beni büyük bir yükten kurtarıyor. Ekteki dosyada formülü nasıl yazabileceğim hakkında bana yardımcı olabilir misniz ? Amacım çoklu kriterlere göre ortalama alabilmek. Şimdiden tşk ederim. Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Ömer Bey Merhaba,

Yardımlarınız için teşekkür eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri