• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Dakikadan dakika çıkarma

İyi günler,
Dakika ve saniye cinsi bir süreden yine dakika ve saniye çıkartmak istiyorum.
Bundaki amaç çalışanın ay içinde ne kadar eksik veya fazla süre çalıştığını hesaplayabilmek.

Şöyle ki;

A1=138:45 (Bir ay içinde çalışılan süre)
A2: 170:00 (Bir ay içinde çalışılması gereken süre)

138:45 - 170:00 = ? (138 dakika 45 saniye - 170 dakika 00 saniye = ?)

A1'in A2'den büyük olduğu durumlarda hesaplamayı =EĞER(A1>A2;"+"&METNEÇEVİR(A1-A2;"[ss]:dd");A1-A2) formülü ile yapabiliyorum ancak ilk süre diğerinden kısa olduğu zaman bu formül çalışmıyor.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Teşekkürler.

Sn. b_arisoy

Her iki durum için de kullanılabilir;

=EĞER(A1>A2;"+"&METNEÇEVİR(A1-A2;"[ss]:dd");"+"&METNEÇEVİR(A2-A1;"[ss]:dd")) formülünü dener misiniz?

Hücre biçimini tüm sayı biçimleri ,isteğe uyarlanmış tür kısmına [dd] yazın dakika olarak çıkarma yapabilirsiniz yazarsanız saat olarak çıkar.

Merhaba,

Deneyiniz , Değer eksi ise de hücreye yazar, eşitse sıfır yazar. Örneğinize göre sonuç : -31:15 çıkıyor.

Kod:
=EĞER(A2>A1;"-"&METNEÇEVİR(A2-A1;"[ss]:dd");EĞER(A1>A2;"+"&METNEÇEVİR(A1-A2;"[ss]:dd")*0;))

Hücre biçimini tüm sayı biçimleri ,isteğe uyarlanmış tür kısmına [dd] yazın dakika olarak çıkarma yapabilirsiniz yazarsanız saat olarak çıkar.

Bu şekilde yapınca sonuncu -1875 olarak veriyor. Dakika saniye şeklinde ayırmaya çalıştım ama yine olmadı. ################ olarak gösteriyor.

:dd Şeklinde yazın saat ve dakika olarak sonuçu verir.Formül de
Kod:
 =EĞER((A1-A2)<0;(A1-A2)*-1;(A1-A2))

Son düzenleme:
Tekrar merhaba. Bir sorum daha olacak. Örneğin bir çalışan Ocak ayında normal çalışması gereken süreden 1 saat eksik, Şubat ayında da 2 saat eksik çalışmış olsun. -01:00 (-1 saat 0 dakika) + -02:00 (-2 saat 0 dakika) işlemini nasıl yapabiliriz? Amaç toplamda kaç saat eksik çalıştığını hesaplamak. Teşekkürler.

Geri