• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Daha önce yaptığım makro artık açılmıyor ?

Excel Vers. ve Dili
Excel-2007 Türkçe
Merhaba arkadaşlar

Lütfen bana yardımcı olur musunuz? Büyük emeklerle yaptığım excel 2007 de yazdığım makroları içeren excel dosyasını artık açamıyorum.

Bilgisayara format atmam gerekti ve excel 2007 yi tekrar kurdum ve yedeklediğim dosyamı yeni excel 2007 de açmaya çalışınca ;

önce açılışta Visual Basic Not Found uyarısı ile karşılaşıyorum.

Ardından worksheet açılırken ikinci bir uyarı geliyor.

İçinde okunamayan içerik bulundu. Bu çalışma kitabının içeriğini kurtarmak istiyor musunuz? diye soruluyor.

Evet dediğimde Excel okunamayan içeriği kaldırarak veya onararak dosyayı açabildi uyarısı karşıma çıkıyor.

Visual Basic Projesi kayboldu deniliyor.

Onarımların listelendiği günlük listesini görüntüle dediğimde de;

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8" standalone="yes" ?>
- <recoveryLog xmlns="http://schemas.openxmlformats.org/spreadsheetml/2006/main">
<logFileName>error011200_01.xml</logFileName>
<summary>'C:\Documents and Settings\Ahmet HASIM\Desktop\SOLVER-VISUAL.BASIC149.xls' dosyasında hata algılandı</summary>
- <additionalInfo>
<info>Visual Basic projesi kayboldu.</info>
</additionalInfo>
</recoveryLog>

Logu karşıma çıkıyor.

Arkadaşlar neden böyle oluyor; fikri olan hocalarım ve arkadaşlarım ne yapabileceğim hakkında tavsiyelerde bulunabilir misiniz ?

Teşekkürler

İyi çalışmalar

dosyanızı ekte gönderirseniz daha sağlıklı bilgi ve doğru cevap alacağınızdan eminim

hocam yollayacağım da dosya açılıyor ama makrolar kaldırıldı şeklinde açılıyor makrolar benim bilgisayarda silinmiş oluyor. Mesela bir başka arkadaşın bilgisayarında denedik açılıyor. Yani açılırken ;

Excel, okunamayan içeriği kaldırarak veya onararak dosyayı açabildi diyip altta da

Kaldırılan Bölüm: /xl/vbaProject.bin bölümü. (Visual Basic for Applications (VBA))

yazıyor.

Dosyanın içindeki makrolar açılışta okunamıyor ve kaldırılıyor sorun bu.
Add Ins de mi birşey yapmalı ? Yoksa references kısmında hangi tiki kaldırmalı veya kaldırmamalı ? Yani makrolar niye tanınmaz ki ?

Teşekkürler

İyi çalışmalar

Geri