• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

D2 Hücresindeki Telefon numarasını E2 hücresinde numaralar içerisinde karşım yapması

Excel Vers. ve Dili
Türkçe 2007
D2 Hücresinde (0212) 613 24 69 bu formatta telefon numarası var E2 hücresine bunu karıştıracak şekilde (0212) 324 64 96 gibi kafasına göre değiştirecek bir formül veya yol var mı?

Karıştıracak derken?
Örneğinizde 4 rakamını 2 kere kullanmışsınız ama 1 rakamı hiç yok. Karıştırma yapılacaksa örneğiniz hatalı olmuş. Rastgele numara üretilecekse de aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
="(0212) "&RASTGELEARADA(100;999)&" "&RASTGELEARADA(0;99)&" "&RASTGELEARADA(0;99)

Karıştıracak derken?
Örneğinizde 4 rakamını 2 kere kullanmışsınız ama 1 rakamı hiç yok. Karıştırma yapılacaksa örneğiniz hatalı olmuş. Rastgele numara üretilecekse de aşağıdaki formülü kullanabilirsiniz.
Kod:
="(0212) "&RASTGELEARADA(100;999)&" "&RASTGELEARADA(0;99)&" "&RASTGELEARADA(0;99)

(0212) bölümü kalacak diğeri rastgele karışabilir. Birde (0212) bölümü (0216) bölümü de olabilir bu bölüm (0212) 549 52 22
(0216) 420 91 17 c2 hücresinde olacak d2 hücresine c2 deki (0212) veya (0216) bölümü neyse ellemeden diğer rakamları karıştırıp e2 hücresine yapıştıracak.

Son düzenleme:
Aynı rakamlar rastgele kullanılarak yeni numara üretir.
Kod:
=SOLDAN(D2;7)&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&" "&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&" "&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)

Aynı rakamlar rastgele kullanılarak yeni numara üretir.
Kod:
=SOLDAN(D2;7)&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&" "&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&" "&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)&PARÇAAL(YERİNEKOY(D2;" ";"");RASTGELEARADA(7;13);1)

bu kod çok iyi öncelikle teşekkür ediyorum fakat (0212) bölümünden hemen sonraki bölüm 100 ile 999 arasında olmalı bir sonraki bölüm 01 ile 99 arasında olmalı son bölüm ise yine 01 ile 99 arasında olmalı

Aşağıdaki KTF yi deneyiniz.
Kodu boş bir modüle kopyalayıp hücreye
Kod:
=KARIŞIM(D2)
formülünü yazınız.

Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon:
Kod:
Function KARIŞIM(hcr)
aln = Left(hcr, 6)
tel = Replace(Replace(hcr, aln, ""), " ", "")
Dim nmr(1 To 7)
For a = 1 To 7
    nmr(a) = Mid(tel, a, 1)
Next
1
t1 = nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7)) & nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7)) & nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7))
If t1 < 100 Then GoTo 1
2
t2 = nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7)) & nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7))
If t2 = 0 Then GoTo 2
3
t3 = nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7)) & nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7))
If t3 = 0 Then GoTo 3
KARIŞIM = aln & " " & t1 & " " & t2 & " " & t3
End Function

Aşağıdaki KTF yi deneyiniz.
Kodu boş bir modüle kopyalayıp hücreye
Kod:
=KARIŞIM(D2)
formülünü yazınız.

Kullanıcı Tanımlı Fonksiyon:
Kod:
Function KARIŞIM(hcr)
aln = Left(hcr, 6)
tel = Replace(Replace(hcr, aln, ""), " ", "")
Dim nmr(1 To 7)
For a = 1 To 7
    nmr(a) = Mid(tel, a, 1)
Next
1
t1 = nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7)) & nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7)) & nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7))
If t1 < 100 Then GoTo 1
2
t2 = nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7)) & nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7))
If t2 = 0 Then GoTo 2
3
t3 = nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7)) & nmr(WorksheetFunction.RandBetween(1, 7))
If t3 = 0 Then GoTo 3
KARIŞIM = aln & " " & t1 & " " & t2 & " " & t3
End Function

bana bunları d2 den alıp e2ye uygulayacak olan formülü yazabilirsiniz bu formül çok karışık geldi bana :(

Sorunuz çok ilginç geldi.Neden istediğinizi merak ettim.

Sorunuz çok ilginç geldi.Neden istediğinizi merak ettim.

Sayın kuvari kanaatim o ki; bir çağrı merkezinde kullanmak üzere telefon
listesi oluşturulacak, makina otomatik hepsini arayacak ve pazarlama
reklamı dinletecek. Bir bakmışsınız biz de aranmışız.

Son düzenleme:
Yanlış yazdığımdan sildim, üstteki mesajı düzelttim.

Kısaca söylemek gerekirse kendimiz vba kullanarak özel formül oluşturuyoruz.
Bu linkte konuyla ilgili birşeyler var: http://www.yazilimmutfagi.com/10255/ms-office/excel/excelde-kullanici-tanimli-fonksiyonlar-udf-user-defined-functions-.aspx
Detay için inceleyebilirsiniz.

Bu linkte de dosya üzerinde uygulanmış hali var. Alt+F11 tuş kombinasyonuyla kodları görebilirsiniz.
Dosyanız: http://s4.dosya.tc/server/fD0Kgc/Kar__t_r.xls.html

işte bu süperdi ellerinize kollarınıza sağlık gerçekten tamda istediğim şeydi bu!!!

Sayın kuvari kanaatim o ki; bir çağrı merkezinde kullanmak üzere telefon
listesi oluşturulacak, makina otomatik hepsini arayacak ve pazarlama
reklamı dinletecek. Bir bakmışsınız biz de aranmışız.

asla öyle bir şey yok rast gele olur mu o iş ters bi yer aransa farklı durumlar oluşabilir yani :) söylediğiniz şey hiç te risk alınacak bir durum değil açıkçası....

Geri